Liviu Dragnea, despre anunţurile lui Juncker: Important este faptul că preşedintele CE a susţinut intrarea României în Schengen

În contextul propunerii preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ca Summit-ul care va refonda Uniunea Europeană (UE) imediat după Brexit să aibă loc la Sibiu, sub preşedinţia română a Consiliului UE, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mărturisit, însă, că mai important este faptul că Jean Claude Juncker a susţinut intrarea României şi a Bulgariei în Schengen.

13 sept. 2017, 13:37
Liviu Dragnea, despre anunţurile lui Juncker: Important este faptul că preşedintele CE a susţinut intrarea României în Schengen

„Asta cu summitul, nu stiu daca e cea mai importanta informatie. Presedintele Junker a facut afirmatii importante, unele istorice. A mai aratat ca e un om cu viziune, care se uita in viitor, nu pe termen scurt, un om care a inteles supararile cetatenilor. A afirmat ca Europa trebuie sa respire cu ambii plamani, adica cetatenii din Estul si din Vestul sa fie egali. A spus explicit ca Romania si Bulgaria trebuie sa intre in Schengen pentru ca e un lucru bun pentru intreaga Europa. A vorbit si despre cele 3 principii fondatoare ale UE.

E important ca se organizeaza summitul in Romania. Au inceput deja comentariile,ca se face la Sibiu, de unde e presedintele Iohannis. Vom vedea.Trebuie sa ne pregatim ca acel mandat al Romaniei, de 6 luni, sa fie plin de substanta.”, a spus Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Preşedintele Comisiei Europene propune SUMMIT pentru viitorul UE, la SIBIU, a doua zi după Brexit

Cât despre intrarea României în Schengen în 2019, preşedintele PSD susţine că este încrezător pentru că toate conditiile sunt indeplinite.