Liviu Dragnea, despre proba filajului DNA-SRI pe afacerea Tel Drum: Am văzut acel document. Nu mă mai şochează nimic

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la România TV că a văzut documentul apărut în presa despre ancheta binomului DNA-SRI pe afacerea Tel Drum.

23 feb. 2017, 17:32

Binomul a incercat in 2013, folosind un politist DNA, sa-l prinda in flagrant pe Liviu Dragnea cu o nota secreta a SRI despre activitatea TEL DRUM Teleorman. Flagrantul a fost ratat, iar ofiterul DNA inculpat. Omul a denuntat ca procurorul Marin Nicolae l-a amenintat sa declare fapte neadevarate despre Liviu Dragnea. Generalul SRI Florian Coldea a desecretizat nota si i-a servit-o lui Kovesi in dosarul 435/P/2012, arata luju.ro.

Liviu Dragnea a confirmat la România TV că a văzut acel document. „Nu ştiu ce să mai spun. Au apărut atatea zvonuri despre oameni care au fost întrebaţi la anchete despre mine. Încep să ma gandesc ca sunt adevarate. Dacă aşa lucrează unii procurori  ne apropiem de un stat poliţienesc. Nu mai mă şochează nimic”.

Preşedintele PSD a subliniat că Parchetul a gestionat greşit cazul Negulescu. „De acolo reies ilegalităţi foarte grave”.

„Nu am fost invitat la bilanţul DNA”

Liviu Dragnea a spus că nu a fost invitat la bilanţul DNA, însă a precizat că PSD nu intenţionează să afecteze capacitatea instituţiilor de luptă împotrivă corupţiei, dar în aceeaşi măsură legea trebuie să fie clară şi pusă în acord cu deciziile CCR.

Lumea Justiţiei publică o nota strict secreta din 25.01.2013 a SRI, emisa de la Cabinetul primului adjunct al directorului SRI gen. Florian Coldea, care informa DNA despre activitatile presupus infractionale ale unor functionari si patroni de firme, implicati in diferite licitatii, care in mintea ofiterilor SRI ar fi constituit infractiuni comise in scopul “obtinerii de avantaje financiare in favoarea entitatilor economice pe care le controleaza in mod direct SC 3T Construct SRL Piatra Neamt si SC TEL DRUM SA Alexandria, judetul Teleorman, in detrimentul intereselor financiare ale Uniunii Europene si ale beneficiarilor”.

SRI si DNA suspectau ca in spatele SC TEL DRUM SA Teleorman s-ar fi aflat liderul PSD Liviu Dragnea.

Tandemul SRI-DNA a urmarit ca nota strict secret sa ajunga prin intermediari la Liviu Dragnea, care in 2013 era vicepremier si sa il prinda in flagrant cu documentul secret asupra lui pentru a-l putea inculpa si elimina din Guvern.

Nota secreta a SRI din 25.01.2013, in care se face vorbire de Protocolul strict secret de cooperare intre PICCJ si SRI si in care sunt mentionate articole (clauze secrete) din respectivul Protocol in baza caruia actionau echipele mixte procurori-ofiteri de informatii, a fost folosita ca momeala pentru prinderea lui Liviu Dragnea, prin intermediul ofiterului de politie judiciara al DNA Dan Emil Manolachi, care lucra direct cu procurorul Paul Silviu Dumitriu de la Sectia a II-a a DNA. Nota secreta i-a fost lasata dinadins pe masa politistului de la DNA, iar acesta a fotografiat-o. Se banuieste ca ofiterul de politie judiciara a fost folosit in acest caz pe post de agent provocator, si ca acesta a defectat in timpul operatiunii. Cert este ca acesta a sfarsit prin a fi inculpat dosarul 435/P/2012 in care s-a regizat operatiunea. Anchetatorii DNA au premeditat ca nota SRI clasificata strict secret, sa ajunga la ofiterul de judiciar al DNA, de la care se spera ca actul sa ajunga la liderul PSD Liviu Dragnea, care indeplinea pe atunci functia de vicepremier. Anchetatori planuiau un moment operativ care avea ca scop sa-l prinda pe Liviu Dragnea, in flagrant, in posesia documentului strict secret emis de SRI si astfel sa poata sa-l aresteze si trimita in judecata pentru detinere de documente secrete.

Comisarul sef Dan Emil Manolachi a gasit nota pe birou din DNA, unde i-a fost pusa dinadins (n.n. – oare cum a fost respectat regimul documentelor cladificate?). A fotografiat-o si apoi a luat legatura cu un apropiat al lui Dragnea, secretarul de stat de la Transporturi Valentin Preda. Cat adevar si cata provocare a existat in acest plan vom afla cu siguranta intr-o zi.

Procurorul de caz Marin Nicolae, de la DNA l-a folosit politistul de judiciar al DNA in scopul de a ajunge la Liviu Dragnea.

Citeste mai mult pe luju.