Liviu Dragnea, înaintea CEx al PSD: Nu cred că se va discuta despre graţiere şi amnistie

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la sosirea la Comitetului Executiv Naţional (CExN), că nu crede că î se va cere demisia de la conducerea partidului în ciuda tensiunilor din interior. De asemenea, Dragnea a mai spu că nu crede că se va discuta despre Ordonanța privind grațierea şi amnistia. 

RomaniaTV.net
01 sept. 2018, 08:33
Liviu Dragnea, înaintea CEx al PSD: Nu cred că se va discuta despre graţiere şi amnistie

Întrebat despre nemulţimirile unor colegi privind modul în care este condus partidul şi dacă se aşteaptă ca în şedinţa CEx să-i fie cerută demisia, Liviu Dragnea a răspuns că nu crede acest lucru. 

La fel a răspuns Dragnea şi când a fost întrebat dacă liderii PSD vor discuta în şedinţă despre iniţierea unei Ordonanţe privind amnistia și grațierea.

„Nu cred, nu cred. Eu vreau să facem conferinţa după Comitetul Executiv”, a declarat Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţă, întrebat fiind despre ordonanţa privind amnistia.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, după şedinţa informală ţinută de liderii social-democraţi la mare, că amnistia şi revizuirea unor sentinţe „sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea”, dar subiectul nu a fost dezbătut.

„Pot să vă spun părerea mea, pentru că nu e o părere care să fi fost adoptată deocamdată, dar eu cred că sunt două lucruri diferite. Unul este actul de amnistie, care exprimă de fapt dorinţa unei societăţi ca faţă de unii membri ai săi care au greşit să se manifeste clemenţă şi aceasta este o chestiune absolut normală. Al doilea aspect, pe care dumneavoastră l-aţi enunţat, este acela al unui mod defectuos de aplicare a justiţiei şi aici nu vorbim de clemenţă, că dacă cineva a fost condamnat în baza unor probe false, sau a unor abuzuri săvârşite în mecanismul acesta al justiţiei, asta nu înseamnă că trebuie să îi dăm amnistie, ci trebuie să îi dăm o reparaţie persoanei respective şi ăsta este alt aspect al problemelor care urmează să se dezbată. Astăzi nu am discutat acest lucru, dar sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea, dar nu am discutat acest lucru”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul PSD Vaslui.