Liviu Dragnea, interviu pentru AP: „Noi nu încurajăm o apropiere de Rusia”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acordat un interviu pentru Associated Press în care a vorbit despre despre politica externă a României, despre retragerea SUA din acordul nuclear iranian, situația din Orientul Mijlociu, dar și despre lupta anticorupție din România.

10 mai 2018, 20:18
Liviu Dragnea, interviu pentru AP: „Noi nu încurajăm o apropiere de Rusia”

„România nu are gânduri sau dorințe de apropiere de Est și noi nu încurajăm o apropiere de Rusia. Dimpotrivă pentru noi este foarte important ca flancul estic al NATO să fie întărit, Marea Neagră să fie considerată o zonă de maximă importanță strategică pentru NATO”, a dat asigurări Liviu Dragnea pentru jurnaliştii de peste Ocean.

Când despre lupta anticorupţie din România şi modificările legislative din justiţie, Liviu Dragnea a susţinut că România a trecut de la faza în care niciunul din politicienii aflaţi la putere nu era cercetat la stadiul în care toţi să fie cercetaţi, iar acum s-ar vrea să se pună ordine în lucruri.

„Din păcate în România s-a trecut de la o extremă la alta. A fost o perioadă, acum mulți ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat și s-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică sa fie toți acuzați, urmariți, cercetați și trimiși în judecată. Eu cred că încet, încet în România se va întâmpla ceea ce ne dorim cu toții, cei de bună credință, să existe o abordare corectă, legală și constituțională.”, a precizat Liviu Dragnea.