Liviu Dragnea, interviu pentru New Europe: DNA e nemulţumită de înfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat, în cadrul unui interviu acordat publicației New Europe, că DNA este nemulțumită de înființarea secției speciale de anchetare a magistraților. "Pierd un instrument care îi ajută să pună presiune asupra judecătorilor", susţine Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
14 ian. 2019, 13:34
Liviu Dragnea, interviu pentru New Europe: DNA e nemulţumită de înfiinţarea secţiei speciale de anchetare a magistraţilor

Puterea de influenţă a DNA scade odată cu pierderea dreptului de a investiga judecători, a declarat Liviu Dragnea pentru New Europe.

„Procurorii DNA sunt furioşi că judecătorii nu se mai tem de ei, pentru că nu mai au putere asupra lor”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD spune că numirea şefului DNA se face politic, de către ministrul Justiţiei şi preşedinte. 

„Aici există influenţă politică. Dar noua secţie de investigare a magistraţilor nu este influenţată politic. Secţia este numită de magistraţii Înaltei Curţi, în mod independent, iar asta în înfurie pe procurorii DNA”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a vorbit despre protocoalele secrete şi despre interceptări telefonice în interviu.

„Acum este foarte dificil, aproape imposibil, să spui care dintre cei închişi a fost condamnat în mod corect şi cine nu”, a afirmat Liviu Dragnea.