Liviu Dragnea, mesaj pentru protestatari. Să avem răbdare, să dezbatem civilizat. O mulţime uriaşă şi tăcută aşteaptă aceste schimbări

Dragnea, mesaj pentru protestatari: ”Să avem răbdare, să dezbatem civilizat”, Liderul PSD a transmi, duminică, la Antena 3, că o mulțime uriașă și tăcută așteaptă aceste schimbări în justiție, și precizează că reacția președintelui Klaus Iohannis a fost una greșită, pentru că aceste propuneri ale lui Tudorel Toader se pot modifica în Parlament, forul care va avea decizia finală.

27 aug. 2017, 17:21
Liviu Dragnea, mesaj pentru protestatari. Să avem răbdare, să dezbatem civilizat. O mulţime uriaşă şi tăcută aşteaptă aceste schimbări

Liderul PSD a catalogat reacția președintelui Klaus Iohannis, față de propunerile de modificare a legilor justiției, anunțate de Tudorel Toader, este una „greșită”, scrie libertatea.ro. Potrivit lui Dragnea, aceste propuneri se pot modifica, pentru că în Parlament se pot întâmpla multe lucruri și legislativul este cel care are ultimul cuvânt.

Citeşte şi Liviu Dragnea: Suntem foarte aproape să avem poliţie politică în România. Am speranţe că Hellvig va rezista la orice tentaţie

Potrivit lui Dragnea, PSD vrea o justiție independentă. „Încrederea în justiție este foarte jos, și asta este foarte grav. Să avem grijă că judecătorii nu sunt influențați, se va reglermenta și răspunderea magistraților”, a mai spus el, precizând că este de acord și cu limita de vârstă pentru cei care intră în magistratură.

Președintele PSD a transmis un mesaj și pentru protestatarii care ies în această seară în Piața Victoriei. „Să așteptăm și să încercăm, poate reușim să avem dezbateri așezate în România, pe cele mai sensibile subiecte”, a spus Dragnea, precizând că există o „mulțime uriașă și tăcută, care așteaptă aceste schimbări”.

„Sistemul nu se lasă ușor, sunt legături de ani de zile, făcute în timp”, a mai spus Dragnea.

Citeşte şi Adrian Năstase, despre minunea de la Maglavit: Am aflat că se reînfiinţează departamentele PSD

Mai multe proteste au fost anunțate duminică în toată țara, împotriva modificărilor la legile justiției. Acțiunea, intitulată „Justiție independentă, nu stat subordonat”, a fost lansată pe Facebook, iar până la această oră peste 3.000 de persoane bifaseră opțiunea de participare la protest, iar peste 9.000 erau interesate de această manifestație care urmează să înceapă la ora 20.00 în Piața Victoriei.

Și în țară s-au anunțat proteste, pe aceeași temă: propunerile anunțate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, privind legile justiției.