Liviu Dragnea: Cu toată PĂREREA de RĂU, PSD votează pentru RIDICAREA IMUNITĂŢII lui Dan Şova

PSD se dezice de Dan Şova, pentru care DNA cere din nou ridicarea imunităţii în vederea reţinerii şi arestării într-un nou dosar în care este acuzat de fapte de corupţie, unele dintre ele comise chiar în perioada în care era ministru.

23 nov. 2015, 07:04
Liviu Dragnea: Cu toată PĂREREA de RĂU, PSD votează pentru RIDICAREA IMUNITĂŢII lui Dan Şova

Preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni, la ieşirea de la instanţa supremă, că PSD va vota pentru ridicarea imunităţii senatorului Dan Şova.Am mai spus asta, nu ne putem opune unor demersuri ale justiţiei. Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii„, a declarat liderul PSD, la ieşirea de la ÎCCJ, când a fost întrebat de jurnaliști despre votul PSD în cazul Dan Șova. Liviu Dragnea s-a prezentat luni la ÎCCJ, unde era fixat un nou termen în dosarul Referendumul.

Citeşte şi: DNA: Mihai Bălan, directorul CET Govora, a acţionat la ORDINUL şi în INTERESUL lui Dan Şova

Dan Şova află luni când vor vota parlamentarii cererea de arestare emisă de DNA pe numele său. Senatorii decid în şedinţa Biroului Permanent  trimiterea cererii către Comisia juridică a Senatului, care va întocmi un raport, în urma audierii lui Dan Şova.

Astfel, atât liberalii cât şi social-democraţii vor vota pentru reţinerea şi arestarea lui Şova. Cel mai probabil parlamentarii vor vota în plenul Parlamentului la începutul lunii decembrie.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

În dosar a fost reținut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanța supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.

Biroul permanent al Senatului urmează să discute, în ședința de luni, cererea privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului PSD Dan Șova și să o transmită Comisiei juridice pentru formularea unui raport.

Citeşte şi: PNL va vota pentru ridicarea imunităţii senatorului Dan Şova

De asemenea, senatorul Dan Șova va fi invitat la Comisia juridică pentru a-și studia dosarul și pentru a-și exprima punctul de vedere.