Liviu Dragnea nu exclude o REMANIERE a Guvernului: „Se impune o ANALIZĂ a miniştrilor”

Preşedintele Liviu Dragnea a declarat, luni, după şedinţa BPN că "se impune o analiză a miniştrilor şi secretarilor de stat", care se va realiza până la finalul anului şi care poate duce sau nu la o remaniere a Guvernului.

19 oct. 2015, 11:29
Liviu Dragnea nu exclude o REMANIERE a Guvernului: „Se impune o ANALIZĂ a miniştrilor”

Liviu Dragnea a declarat, luni, că a discutat cu premierul Victor Ponta despre efectuarea unei analize asupra activităţii Guvernului.

Am vorbit cu premierul ca ar trebui in perioada urmatoare, si el, si noi, sa ne gandim daca este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbari in structura executivului, poate ca membri ai Guvernului, poate ca secretari de stat. O analiza serioasa trebuia facuta. Nu putea face nimeni o analiza responsabila in aceasta perioada care a fost destul de agitata politic pentru noi, care s-a terminat duminica. Daca premierul va considera ca are nevoie de o imbunatatire intr-un anumit domeniu sau nu, vom discuta, iar daca va conveni acest lucru, va avea tot sprijinul„, a spus Liviu Dragnea.

Şeful PSD consideră că orice guvern, după o anumită perioadă, are nevoie de o analiză. „Se impune o analiză a ministrilor si secretarilor de stat, chiar daca nu era Congresul, chiar daca nu erau evenimentele din partid. Dupa o perioada de functionare a acestui guvern, a oricarui partid, este nevoie de aceasta analiza.

Pana la sfarsitul anului trebuie facuta aceasta analiza, care nu trebuie sa se termine cu schimbarea unor ministri, ci cu imbunatatirea unui tip de comunicare, a activitatii intr-un domeniu sau altul. Fiecare ministru sa stie ca daca nu il analizeaza nimeni si ca indiferent ce face, e bine, nu e sanatos„, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat de jurnalişti dacă vrea să „împrospateze” unele portofolii, liderul PSD a precizat că el nu este „împrospătorul Guvernului”. „Este o informatie neadevarata ca vreau sa improspatez. Nu eu improspatez. Eu nu sunt improspatorul Guvernului, numai ca eu cred ca premierul trebuie sa faca aceasta analiza. Vom discuta impreuna, vom prezenta in coalitie„, a completat Dragnea.

Acesta a mai spus că PSD-ul şi membrii coaliţiei îşi doresc ca acest Guvern „să performeze, să aibă o acţiune guvernamentală din ce în ce mai bună”. „Nu vrem să luăm gâtul nimănui”, a conchis Dragnea.

CITEŞTE ŞI: De ce participă Gabriel Oprea la şedinţele PSD. Explicaţiile lui Dragnea