„Mortul lui Dragnea”, încă un denunţ la DNA împotriva preşedintelui interimar al PSD

Liviu Dragnea ar avea deschis un nou dosar la DNA. Informaţia este susţinută chiar de Romică Părpălea, cel care l-a denunţat şi în dosarul referendumului. Acesta spune că a făcut un nou denunţ pe numele lui Liviu Dragnea, care a fost ataşat de procurori la o anchetă deja existentă.

06 oct. 2015, 15:48
„Mortul lui Dragnea”, încă un denunţ la DNA împotriva preşedintelui interimar al PSD

„Mortul lui Dragnea, aşa cum mai este cunoscut Romică Părpălea, spune că i s-au oferit bani pentru a-şi retrage denunţul împotriva fostului vicepremier. „E şi un denunţ aici. Am dat o declaraţie, am adus probele necesare. Acum câteva zile am făcut cerere de audienţă la doamna Kovesi şi acolo am făcut o detaliere a faptelor, ce mi s-a întâmplat, cum am fost supus la presiuni, ce sumă mi s-a oferit pentru a-mi retrage denunţul”, a declarat Romică Părpălea marţi.

Citeşte şi: Denunţătorii lui Dragnea au şi ei dosare la DNA. Teodor Niţulescu şi Romică Părpălea, audiaţi la DNA

Romică Părpălea, fost preşedinte al unei secţii de votare din Alexandria, a declarat, săptămâna trecută, la o emisiune TV, că Liviu Dragnea i-ar fi oferit 20.000 de euro ca să își retragă plângerea în Dosarul Referendumul. Mita inițială ar fi fost de 100.000 de EURO. Intermediarul ar fi fost un consilier al ministrului de Interne, Samuel Calotă.

Romica Părpălea este cunoscut şi sub numele de „mortul lui Dragnea”. Vicepremierul afirma despre acesta că este mort din anul 1991.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au amânat pentru data de 23 noiembrie, judecarea dosarului „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Pe 15 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani.