Denunţătorii lui Dragnea au şi ei dosare la DNA. Teodor Niţulescu şi Romică Părpălea, audiaţi la DNA

Fostul prefect al județului Teleorman Teodor Nițulescu s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție într-un dosar privind fapte de corupție. El este urmărit penal pentru abuz în serviciu, conflict de interese şi activităţi incompatibile cu funcţia efectuate în perioada în care era preşedinte al CJ Teleorman. Alături de acesta, Romică Părpălea, denunţător în dosarul Referendumului al lui Dragnea, a fost audiat la DNA, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
05 oct. 2015, 15:13
Denunţătorii lui Dragnea au şi ei dosare la DNA. Teodor Niţulescu şi Romică Părpălea, audiaţi la DNA

Teodor Nițulescu, unul dintre cei care l-au acuzat pe Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, s-a prezentat la DNA pentru a depune documente într-un dosar aflat pe rolul procurorilor anticorupţie, au declarat surse judiciare citate de Agerpres.

Citeşte şi: Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, audiat la DNA în dosarul Diaspora VIDEO

La intrarea în sediul DNA, el nu a făcut declarații presei.

La DNA s-a prezentat, tot luni, un alt personaj din dosarul lui Liviu Dragnea, Romică Părpălea, despre care se ştie că ar fi denunţătorul în dosarul preşedintelui interimar al PSD.

Cei doi au venit la DNA pentru a depune documente şi pentru a avea o discuţie cu procurorii.

Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat luni în dosarul în care Boris Părăpălea a contestat începerea judecăţii sale în dosarul în care a fost deferit Justiţiei de procurorii DNA Constanţa. 

În urmă cu puţin timp, Valentina Boboc, judecător al Curţii de Apel Constanţa, a constatat „neregularitatea actului de sesizare al instanţei”. În continuare, a fost acordat termen pentru soluţionarea contestaţiei la data de 20 octombrie, scrie presa locală.

Parpală este acuzat de efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată (32 de acte materiale), şi de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată (22 de acte materiale).


Fost prefect al judeţului vreme de cinci ani, Niţulescu a dezvăluit cum actualul președinte interimar al PSD a privatizat firma Teldrum, acuzând o fraudă de proporţii. Teodor Niţulescu a spus că poate demonstra acest lucru şi că în Teleorman şi copiii de clasa I ştiu a cui este firma.
 
El a garantat pentru Părpălea, denunţătorul care a făcut dezvăluiri miercuri seara despre presiunile, şantajul şi mituirea care ar fi avut loc pentru a-l determina să-şi retragă denunţul împotriva lui Liviu Dragnea despre fraudarea referendumului din 2012 pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Niţulescu a mai dezvăluit şi un scop suprem al lui Liviu Dragnea, care ar vrea să ajungă nu doar preşedintele PSD, ci şi al României.