Blocaje la vamă după ridicarea restricţiilor de trafic din cauza viscolului. Coloanele se întind pe mai mulţi kilometri

Coloane de TIR-uri care se întind pe mai mulţi kilometri s-au format, duminică dimineaţă, la intrarea în România la punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu şi Calafat, unde timpul de aşteptare a crescut cu până la 200 de minute, după ce sute de autotrenuri care au staţionat pe teritoriul Bulgariei şi-au reluat drumul după ridicarea restricţiilor de trafic impuse în această ţară. Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor de TIR să folosească şi punctele de trecere a graniţei de la Vama Veche şi Negru Vodă.

22 ian. 2017, 07:16
Blocaje la vamă după ridicarea restricţiilor de trafic din cauza viscolului. Coloanele se întind pe mai mulţi kilometri

Sute de TIR-uri care au staţionat în ultima perioadă pe teritoriul Bulgariei, unde au fost impuse restricţii de trafic din cauza viscolului, aşteaptă să intre în România pe la punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu şi Calafat, unde timpul de aşteptare a crescut considerabil după realuarea traficului rutier pentru TIR-uri în Bulgaria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Cristina Onofrei, timpul de aşteptare pentru TIR-uri la cele două puncte de trecere a graniţei a crescut cu până la 200 de minute.

„Ca urmare a faptului că s-au ridicat restricţiile de circulaţie pe teritoriul Bulgariei pentru autovehicuele de mare tonaj se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezină la intrarea în ţară în punctele de trecere a frontierei Giurgiu şi Calafat. Au crescut timpii de aşteptare în Calafat cu 150 de minute şi Giurgiu cu 200 de minute”, a declarat duminică, pentru News.ro Cristina Onofrei.

Aceasta nu a precizat pe ce distanţă se întind autotrenurile care aşteaptă să intre în ţară la cele două puncte de trecere a frontierei, însă şoferii care intră în România susţin că la fiecare dintre cele două vămi sunt, pe teritoriul Bulgariei, coloane de TIR-uri pe mai mult de cinci kilometri.

La ieşirea din ţară spre Bulgaria la punctele de trecere de la Giurgiu şi Calafat nu sunt probleme, a adăugat reprezentanta Poliţiei de Froniteră Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră le recomandă şoferilor de TIR care vor să intre în România din Bulgaria să folosească şi punctele de trecere a frontierei Vama Veche şi Negru Vodă, care, deşi mai depărtate, sunt singurele mai libere în sudul ţării.

Vezi si: Situaţia traficului, restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale UPDATE