Localnicii dintr-un sat gorjean, ocrotiţi de DIVINITATE. Trei cruci îi feresc de inundaţii şi grindină VIDEO

Există o localitate în Gorj, unde oricât ar ploua, oamenii spun că sunt feriţi de inundaţii. Şi nu pentru că există un sistem sofisticat care să ţină piept naturii, ci, spun ei, divinitatea îi apără. Trei cruci enorme se înalţă pe dealul din comună, iar localnicii sunt siguri că acestea îi feresc de viituri.

01 iun. 2014, 17:57
Localnicii dintr-un sat gorjean, ocrotiţi de DIVINITATE. Trei cruci îi feresc de inundaţii şi grindină VIDEO

Au trecut aproape 40 de ani de când a fost ridicată prima cruce pe dealul din comuna Bălteni. Ideea le-a venit unor localnici, după o vizită la Ierusalim, unde au văzut Crucea de pe Golgota. De atunci, localnicii nu se mai tem când se adună norii de furtună, potrivit România TV.

La noi nu a mai bătut piatra. Vine, bate în satele vecine şi în stânga şi în dreapta, dar la noi nu a bătut un bob de piatră de 40 de ani„, a declarat un localnic din Bălteni.

Dacă au văzut oamenii că satul lor este ferit de dezlănţuirea naturii, în timp au mai ridicat încă două cruci. Aşa că pe dealul din satul Moi se înalţă astăzi o cruce de lemn, alta de ciment, iar cea de-a treia, cea mai mare, din fier, ridicate toate de preoţii care au slujit în timp, în localitate. Ultima este şi luminată, aşa că seara se vede de la mare distanţă.

A rămas obiceiul ca lumea să urce pe deal să-i mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile de a nu bate piatra în această localitate„, a declarat preotul Gabriel Bivolu, de la Parohia Moi.

Localnicii din Moi se simt protejaţi de divinitate şi îi învaţă şi pe cei din zonele expuse inundaţiilor să le urmeze exemplul.