Locuitorii din Taormina, nemulţumiţi că oraşul lor va găzdui summitul G7 la începutul sezonului turistic

Locuitorii din Taormina, cunoscuta stațiune turistică din Sicilia care va găzdui de la sfârșitul acestei săptămâni un important summit G7, nu par prea entuziasmați de faptul că o reuniune atât de importantă va avea loc în orașul lor, explicând că le afectează veniturile obținute din turism, informează Xinhua.

RomaniaTV.net
25 mai 2017, 12:13
Locuitorii din Taormina, nemulţumiţi că oraşul lor va găzdui summitul G7 la începutul sezonului turistic

„Nu aș spune că este un eveniment bun pentru noi, am pierdut o mare parte din turiști până acum”, povestește Agata, co-proprietară al unui magazin de îmbrăcăminte, pentru Xinhua. 
    
„Așteptăm tot anul aceste patru — cinci luni, în condițiile în care sezonul turistic este totul pentru noi, așa că nu este momentul potrivit pentru a organiza un astfel de eveniment aici”, a explicat ea. 
    
Între luni și duminică săptămâna aceasta, doar localnicii, participanții la summit și staff-ul reuniunii — în total 11 000 de persoane — au dreptul să intre în oraș. 
    
În această perioadă, toate hotelurile din „zona roșie” (cea mai restricționată) trebuie să respingă rezervările și să lase camerele goale. 
    
Turiștii nu au voie să ajungă la Taormina, iar școlile sunt închise de joi până duminică. 
    
Măsuri de securitate sunt deja în vigoare, ele afectând în special vehiculele private.”Aceste măsuri au fost impuse treptat începând de luna trecută și între timp fluxurile de turiști au fost deviate spre alte destinații de la Marea Mediterană”, a declarat Carmelo Priolo, un șofer de taxi, pentru Xinhua. 
    
Priolo susține că nu are nimic cu organizarea summitului G7 în oraș, dar insistă că guvernul italian a ales perioada greșită. „Ar fi putut fi organizat în martie sau între octombrie și noiembrie, deoarece mai e începutul sezonului turistic”, a explicat el.

Vineri și sâmbătă, reprezentanți la nivel înalt ai țărilor din G7 (grupul principalelor state industrializate ale lumii — Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite) se vor reuni la Taormina, în Sicilia (sudul Italiei).