Locuri unice de pe Terra. O cascadă din România, printre cele mai frumoase din lume FOTO

Între frumuseţile naturii, cascadele sunt printre cele mai fascinante, aceste căderi de apă completând uimitor un cadru, de obicei, mirific. Site-ul theworldgeography.com a căutat cele mai frumoase şi neobişnuite cascade ale lumii, iar între acestea se găseşte şi cascada Bigăr din România.

17 ian. 2013, 20:42

1. Cascada Bigăr, România

Se află în Munţii Aninei, din judeţul Caraş-Severin, pe Valea Minişului. Practic este locul în care izbucul Bigăr se varsă în râul Miniş.

2. Cascada Flacăra Eternă, SUA

Se află în statul New York, în Chestnut Ridge Park. Are o înălţime de 9 metri, iar în spatele căderii de apă se află o mică grotă, de 1,5 metri, în care pâlpâie în continuu o flacără de 10-20 cm, întreţinută de gazul din subteran.

3. Cascada Asik-Asik, Filipine

Este situată în localitatea Alamada, are o înălţime de 60 de metri şi o lăţime de 140 de metri. Apa sa este potabilă.

4. Cascada Orizontală, Australia

Se află în Golful Talbot, din Australia de Vest. Atunci cînd o cantitate mare de apă, cauzată de valurile mareice, se scurge prin defileu, atunci apar aşa numitele cascade temporare de o altitudine de până la 5 metri. Când se schimbă direcţia fluxului de apă se modifică şi cursul cascadelor.

5. Cascada Sângelui, Antarctica


A fost descoperită în 1911, la baza Gheţarului Taylor. Apa subglaciară care a pierdut oxigenul devenind şi mai sărată, se oxidează odată ce ajunge la suprafaţă în contact cu apa bogată în oxizi de fier, de la baza gheţarului. Astfel, cascada este pictată cu roşu, de la rugină.

6. Svartifoss, Islanda

Svartifoss (Cascada Neagră) se află în Parcul Naţional Skaftafell din Islanda. Apa se revarsă peste o stâncă mare de coloane de bazalt hexagonale, peste marginea unui amfiteatru în formă de potcoavă.  Această caracteristică naturală a fost sursa de inspiraţie pentru designul arhitectural al bisericii Hallgrimskirkja din Reykjavík şi, de asemenea, a Teatrului Naţional.

7. Cascada Baatara, Liban

Căderea de apă are 255 de metri şi se pierde într-o peşteră imensă. A fost descoperită în anul 1952, în regiunea Tannourine din Liban. Avenul în care se află cascada este cunoscut sub numele de Prăpastia celor Trei Poduri, iar denumirea provine de la cele trei poduri formate în mod natural, fiecare situat deasupra celuilalt.

Restaurantul cu cascadă, Filipine

Restaurantul este situat la poalele cascadei Labasin din staţiunea Villa Escudero. Înconjurat de vegetaţie autohtonă, în restaurant nu numai că poţi mânca, dar poţi şi să te răcoreşti cu apa din cascadă.