Lucian Bolcaş nu va mai fi propus de PSD ca judecător la Curtea Constituţională

Potrivit unor surse citate de România TV, PSD va propune o altă persoană în locul lui Lucian Bolcaş pentru postul de judecător la Curtea Constituţională, pe fondul acuzaţiilor de antisemitism care i-au fost aduse recent acestuia. Bolcaş a declarat pentru Antena 3 că a refuzat desemnarea ca magistrat al CCR.

RomaniaTV.net
16 dec. 2013, 09:20
Lucian Bolcaş nu va mai fi propus de PSD ca judecător la Curtea Constituţională

Lucian Bolcaş a sosit luni dimineaţa la Guvern unde a avut o discuţie cu primul-ministru Victor Ponta. Se pare că la finalul acestei discuţii, Bolcaş a decis să renunţe la candidatura pentru postul de judecător la CCR din cauza „acuzaţiilor nefondate” ce i-au fost aduse.

„Premierul a înţeles punctul meu de vedere şi îi mulţumesc”, a spus Bolcaş adăugând că acuzaţiile la adresa sa riscă să se răsfrângă şi asupra celor care l-au susţinut.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului de către Lucian Bolcaş ca judecător al Curţii Constituţionale, arătând că i se pare „inadmisibil” să fie numit la CCR „un om cu mentalitatea” acestuia.

„Eu nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către acest domn”, a spus preşedintele Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

Preşedintele a menţionat că legea Curţii Constituţionale spune că un nou judecător depune jurământul în faţa preşedintelui României şi a preşedinţilor celor două Camere.

„Nu ştiu care este impactul, dar eu nu voi participa la o astfel de ceremonie când e vorba de Bolcaş şi această ceremonie nu se va desfăşura la Cotroceni, poate să se desfăşoare unde vor ei”, a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că nu sunt prevăzute sancţiuni şi nici nu ştie cum vor interpreta juriştii, dacă, în absenţa preşedintelui, jurământul este valabil sau nu. „Probabil că va fi”, a mai spus el.

Traian Băsescu a adăugat: „Mi se pare inadmisibil să numeşti în Curtea Constituţională un om cu mentalitatea şi gândirea lui Lucian Bolcaş. Oricât s-ar supăra pe mine, nu pot să uit dispreţul pe care îl are pentru statul de drept şi l-a manifestat anul trecut în vară fără rezerve, dar şi de-a lungul întregii cariere politice şi are şi probleme de antisemitism demonstrate”, a mai spus Băsescu.