LUCRURI pe care le poţi cere în avion

Călătoria cu avionul poate fi una dintre cele mai plăcute dacă ştii ce să ceri atunci când urci la bord. Există o serie de servicii de care poate beneficia orice călător, de la schimbarea locului şi până la cererea felului doi.

22 sept. 2014, 18:12
LUCRURI pe care le poţi cere în avion

1. Insigne pentru copii. Chiar dacă majoritatea companiilor aeriene nu mai obişnuiesc să ofere mâncare şi gustări gratis adulţilor, multe dintre acestea dăruiesc insigne copiilor, ca să le amintească de primul lor zbor, scrie one.ro care citează Huffington Post.

2. Doza întreagă de suc. Dacă lichidul din paharul ăla mic de plastic nu ţi-a potolit nici măcar pe sfert setea, poţi cere oricând întreaga doză. Ţi se va reumple paharul chiar dacă nu sunt suficiente cutii la bord.

3. Medicamente şi bandaje. Fiecare avion are în stoc medicamentele de bază pentru combaterea durerilor de cap provocate de decolare sau pentru cei care au frică de zbor. De cele mai multe ori poţi cere şi bandaje în caz că ai vreo tăietură minoră.

4. Reumplerea sticlei de apă. Hidratarea organismului pe timpul zborului este foarte importantă. Dacă îţi este permis să iei cu tine sticle goale la bord, poţi ruga însoţitorii de zbor să ţi le reumple cu apă.

5. Ajutor în găsirea unui doctor. Deşi stewardesele sunt instruite pentru acordarea primului ajutor, aproape la fiecare călătorie se află un doctor printre pasageri, iar acestea te pot ajuta să îl găseşti dând un anunţ prin microfon. Există companii care oferă mile suplimentare doctorilor care îşi dezvăluie profesia în avans.

Citeşte şi Ţi-e frică să zbori cu avionul? Cum să îţi MĂREŞTI şansele de a supravieţui în cazul unui accident aviatic

6. Felul doi. De multe ori companiile care îţi oferă la bord gustări sau mese gratuite, îţi pot oferi şi felul doi de mâncare, mai ales atunci când mulţi pasageri sar peste masă, aşa cum se întamplă de obicei noaptea. Aşa că dacă nu ţi-a ajuns punga de covrigei de la începutul zborului, ai o şansă să primeşti încă o porţie de mâncare.

7. Îţi poţi schimba locul. Dacă prietenul cu care zbori a primit un loc diferit ai opţiunea să rogi însoţitorii de zbor să te ajute să găseşti un loc lângă el. Trebuie doar să îţi faci cunoscută cererea imediat după îmbarcare.

8. Babysitting pe perioade scurte. Stewardesele pot sta câteva clipe cu cel mic în locul tău atunci când ai nevoie să mergi la baie.

9. Tururi de cabină. Nu poţi intra în timpul zborului, dar imediat după aterizare, când piloţii au mai mult timp la dispoziţie, este momentul propice unei mici aventuri în cabină.

10. Şerveţele igienice. Poţi oricând să ceri însoţitorilor de zbor serveţele igienice.

Citeşte şi Nimeni nu mai e în siguranţă în avion. De ce să nu dormi în timpul zborului. Toată lumea râde acum de ei FOTO