Ludovic Orban: Dragnea a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor către soţia consilierului său

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a refuzat nejustificat să convoace sesiunea extraordinară a Parlamentului, solicitată de parlamentarii din opoziţie, susţine liderul PNL Ludovic Orban, afirmând totodată că Dragnea "nu dă doi bani” pe regulamente şi pe democraţie şi că fuge de responsabilităţi. De asemenea, liderul PNL l-a acuzat pe Liviu Dragnea că, într-un gest de laşitate şi lipsă de responsabilitate, şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor către soţia consilierului său.
Alina Costache
20 aug. 2018, 13:59
Ludovic Orban: Dragnea a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor către soţia consilierului său

„Liviu Dragnea a refuzat nejustificat să convoace sesiunea extraordinară care a fost solicitată de o treime dintre parlamentarii PNL şi parlamentarii din celelalte partide din opoziţie. Marţi am depus această solicitare pentru convocarea sesiunii extraordinare. Cel care trebuia să facă convocarea este preşedintele Camerei Deputaţilor”, a declarat luni în Parlament Ludovic Orban.

Liderul PNL a criticat atitudinea lui Liviu Dragnea, spunând că refuzul de a convoca deputaţii în sesiune extraordinară arată că nu îi pasă de regulamente şi de democraţie şi că fuge de responsabilităţi.

„Faptul că nu se realizează această sesiune extraordinară este vina preşedintelui Camerei Deputaţilor, care arată din nou că nu dă doi bani pe regulamente, pe democraţie, şi că mai e şi laş şi fricos şi fuge de orice fel de răspundere”, a mai spus Orban.

De asemenea,  liderul PNL l-a acuzat pe Liviu Dragnea că, într-un gest de laşitate şi lipsă de responsabilitate, şi-a delegat atribuţiile de preşedinte al Camerei Deputaţilor către soţia consilierului său.

„Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiunea extraordinară săptămâna trecută, ci astăzi, într-un gest suprem de laşitate şi de lipsă de responsabilitate, şi-a delegat atribuţiile către doamna Mihălcescu, soţia consilierului său, Horia Mihălcescu. Ea a fost delegată fără ca solicitarea sesiunii extraordinare să fie finalizată de preşedintele Camerei Deputaţilor”, a adăugat Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile deputatului PSD Carmen Mihălcescu, vicepreşedinte al Camerei, în perioada în care se află în concediu.

Solicitarea făcută de partidele din opoziţie pentru convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară a fost respinsă în şedinţa Biroului Permanent care a avut loc luni, pe motiv că nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare, nefiind însoţită de un proiect de hotărâre care să conţină toate detaliile.

PNL ceruse convocarea parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 20-24 august pentru a dezbatat în plen o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, după violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei. De asemenea, pentru sesiunea extraordinară opoziţia ceruse constituirea unei comisii de anchetă privind violenţele din Piaţa Victoriei.

  • Carmen Mihălcescu: Liviu Dragnea nu s-a sustras de la convocarea sesiunii extraordinare
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Carmen Mihălcescu, cea care a preluat pentru ziua de luni atribuţiile preşedintelui forului, Liviu Dragnea, a declarat că prin delegarea atribuţiilor acesta nu s-a sustras de la convocarea sesiunii extraordinare, solicitată de deputaţii PNL, USR şi PMP pentru perioada 20 – 24 august.

Întrebată dacă Liviu Dragnea se sustrage de la convocarea sesiunii extraordinare, Carmen Mihălcescu a spus: „Nu s-a sustras în niciun fel. Este o decizie a domniei sale, nu este prima dată când se întâmplă lucrul acesta. În ultimul an şi jumătate au fost decizii publicate în Monitorul Oficial prin care domnia sa a lăsat în locul său un alt preşedinte. Nu interpretaţi aşa, că nu este cazul. Mandatul meu, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, este că pentru ziua de astăzi (luni – n.r.) sunt preşedintele Camerei Deputaţilor, am condus Biroul permanent şi am luat o decizie în acest sens”.

Carmen Mihălcescu a afirmat luni că solicitarea PNL, USR şi PMP de convocare a unei sesiuni extraordinare în perioada 20 – 24 august nu întruneşte toate prevederile legale şi regulamentare.

Deputaţii Opoziţiei au precizat că sesiunea extraordinară trebuie convocată pentru constituirea a două comisii de anchetă privind evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei şi reacţia autorităţilor în privinţa pestei porcine şi o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Lucrurile (din 10 august – n.r.) trebuie lămurite. (…) Vor trebui clarificate toate problemele care au fost şi de o parte şi de alta”, a spus Mihălcescu.

Ea a admis că este posibilă „teoretic şi practic” convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor până la finalul vacanţei parlamentare.

viewscnt

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Colosul britanic care deschide o fabrică nouă în România. Vrea să facă rapid un produs militar. Vor fi multe locuri de muncă
Capital.ro
Elena Udrea aruncă bomba. Cine conduce România: Ne-am pus pres...
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
ALERTĂ MEDICALĂ! Abia acum s-a aflat! Românii care NU au voie să bea mai mult de 1-2 cești de cafea pe zi
Adevarul
Turist speriat de prețurile din centrul unui mare oraș din România: „E prea mult“
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Armin Nicoară și Claudia Puican, locuință de lux în Dubai. Imagini cu noul apartament
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Cum a fost prinsă Bianca Iordache de iubit în timp ce îl ”traducea” cu vestitul crai, Cătălin Cazacu! ”Pentru ăsta îmi ceri tu bani?!” + Diva s-a lipit de perete
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Cât o costă pe o moldoveancă să locuiască într-un bungalow, în Thailanda! Prețul este mai mic decât al unei chirii în București
Capital.ro
România primește ceea ce merită. Ungurii fac un anunț istoric: E în interesul Ungariei
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'