Lupte sângeroase în Siria. Zeci de rebeli şi de militanţi ISIS au fost ucişi

Cel puțin 29 de rebeli sirieni au fost uciși în noaptea de sâmbătă spre duminică în luptele cu trupele regimului lui Bashar al-Assad pentru controlul unei axe strategice a orașului Alep, în nordul țării, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

RomaniaTV.net
10 iul. 2016, 12:16
Lupte sângeroase în Siria. Zeci de rebeli şi de militanţi ISIS au fost ucişi

Luptătorii grupărilor islamiste Faylaq al-Sham și Al-Nosra, filială siriană a Al-Qaida, au fost uciși în timp ce încercau să redeschidă șoseaua spre Castello, situată la nord de Alep și pe care forțele regimului au reușit să o întrerupă de facto joi, a precizat OSDO.

Această șosea este ultima rută de aprovizionare spre cartierele controlate de opoziție, în estul orașului Alep.

Potrivit OSDO, luptele s-au soldat cu victime și în rândul forțelor regimului, însă deocamdată nu este disponibil un bilanț.

‘Atacul a luat sfârșit, iar șoseaua rămâne complet închisă’, a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Opt luptători ai Statului Islamic, uciși în nordul ţării

Opt luptători ai grupării jihadiste Stat Islamic au fost uciși în nordul Siriei de lovituri aeriene ale coaliției internaționale conduse de SUA și tiruri de artilerie dinspre Turcia. Loviturile au vizat zece ținte ale Statului Islamic și au distrus de asemenea o clădire folosită de militanți ca bază, potrivit Anadolu.

Conform sursei citate, armata turcă a declanșat tiruri de mortiere împotriva militanților care se pregăteau să deschidă focul sâmbătă spre Turcia din zonele Baragitah, Tel Ahmar și Shabaniye din nordul Siriei.

Turcia și coaliția internațională au întreprins lovituri regulate împotriva SI în ultimele luni, în urma atacurilor cu rachete comise de jihadiști asupra orașului Kilis.

Kilis, situat la frontiera cu zona din Siria controlată de Statul Islamic, a fost lovit de rachete de peste 70 de ori în acest an, mai mult de 20 de oameni fiind uciși.