MAE: atenţionare pentru românii care călătoresc în Japonia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia că, în conformitate cu informaţiile distribuite de Agenţia Meteorologică niponă, un vulcan a erupt pe Insula Kuchinoerabu, aflată în sud-vestul prefecturii Kagoshima, fiind emisă o avertizare de nivel 3, prin care cetăţenii sunt sfătuiţi să nu se apropie de zona vulcanului.

17 ian. 2019, 17:32
MAE: atenţionare pentru românii care călătoresc în Japonia

Potrivit MAE, se recomandă să se manifeste atenţie sporită pentru zonele afectate, să se respecte sfaturile autorităţilor locale şi, să se urmărească îndeaproape informaţiile furnizate de autorităţile nipone.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Japonia: +81(0)3-3479-1804, +81(0)3-3479 0431, +81(0)3-3479-0432, apelurile fiind redirecţionate către Centru de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Citeşte şi Cutremur în Japonia. Seismul s-a produs aproape de cea mai populată insulă din arhipelagul nipon

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Japonia: +8180-4461-4465.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://tokyo.mae.ro, www.mae.ro, https://www.volcanodiscovery.com/japan.html şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa”.