MAE: România condamnă acţiunile Rusiei de DESTABILIZARE a SITUAŢIEI din Ucraina

Secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul Afacerilor Externe, George Ciamba, a avut luni o întrevedere cu președintele Grupului parlamentar de prietenie Polonia-România din Seimul Republicii Polone, Jadwiga Zakrzewska, ocazie cu care cei doi oficiali au condamnat acțiunile de destabilizare a situației din Ucraina, în contextul agresiunii Federației Ruse asupra acestei țări.

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 14:14
MAE: România condamnă acţiunile Rusiei de DESTABILIZARE a SITUAŢIEI din Ucraina

„În cadrul întrevederii au fost abordate nu doar aspecte legate de cooperarea parlamentară româno-polonă excelentă, dar și teme de interes ale agendei europene, cu accent pe securitatea regională, în contextul agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei. Atât George Ciamba, cât și Jadwiga Zakrzewska au condamnat acțiunile de destabilizare a situației din statul vecin, subliniind importanța solidarității NATO și UE în condamnarea promptă și sancționarea eficientă a încălcărilor flagrante ale dreptului internațional”, se arată într-un comunicat al MAE remis AGERPRES.

Citeşte şi Ce făcea VLADIMIR PUTIN în timp ce în Ucraina se vota pentru INDEPENDENŢĂ

Cei doi oficiali au evidențiat și că, pe termen lung, este necesară acordarea de sprijin autorităților de la Kiev, dar și celorlalți parteneri estici, în special Republicii Moldova și Georgiei, mai ales pe fondul ultimelor provocări.

La întâlnire au mai participat reprezentanți ai Parlamentului de la Varșovia și Marek Szczygiel, ambasadorul Republicii Polone la București.