Judecătoria Sectorului 5: Firma Hexi Pharma nu poate fi dizolvată

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 5 au admis, luni, cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind lichidarea societăţii Hexi Pharma. Firmei i-a fost interzisă dizolvarea, reducerea capitalului social sau înstrăinarea activelor. Decizia nu este definitivă.

16 mai 2016, 12:42
Judecătoria Sectorului 5: Firma Hexi Pharma nu poate fi dizolvată

Admite cererea Parchetului. Dispune faţă de Hexi Pharma, pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, următoarele măsuri preventive de la 16 mai până la 14 iulie inclusiv: interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare, interdicţia fuziunii, divizării sau reducerii capitalului social, interzicerea înstrăinării activelor, interzicerea plăţilor şi transferurilor băneşti, cu excepţia celor necesare pentru plata utilităţilor şi a salariilor, interzicerea producerii şi comercializării de produse biocide„, se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 5.

Decizia nu este definitivă. Hexi Pharma poate depune contestaţie în 24 de ore de la comunicare.

CITEŞTE ŞI: Augustin Lazăr: Procurorii de caz vor aprecia când se va lua o măsură în dosarul Hexi Pharma

Cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a venit după ce firma Hexi Pharma a anunţat, miercuri, că a demarat deja procedurile legale pentru închidere şi că îşi va retrage toate produsele de pe piaţă, precizând că în urma rezultatelor anunţate în legătură cu produsele companiei, firma îşi cere scuze public.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată, arată primele teste oficiale anunţate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

Hexi Pharma Co. SRL a depus săptămâna trecută la Tribunalul București o cerere de intrare în insolvență, pe motiv că nu mai poate face față datoriilor comerciale și fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile.

Compania condusă de Dan Condrea susține că are de plătit datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat și către diverși furnizori, dar și facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro. Cele două firme din Cipru sunt Hatom Limited Limassol și Chemical&Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, care sunt de fapt, potrivit Rise Project, două off-shore-uri controlate de patronul Dan Condrea.

CITEŞTE ŞI: Managerul Spitalului de Pediatrie Braşov vrea să dea în judecată Hexi Pharma