Mai multe comune din Mehedinţi nu au apă potabilă din cauza unei salcii plângătoare

Situaţie revoltătoare în judeţul Mehedinţi. Mii de oameni din mai multe comune nu au apă potabilă, deşi autorităţile au avut la dispoziţie, pentru realizarea staţiei de epurare şi a reţelei de canalizare, 50 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene. Proiectul a fost, însă, blocat de o salcie plângătoare care a crescut lângă râul lângă care urma să fie construită staţia. 

RomaniaTV.net
01 oct. 2017, 16:03
Mai multe comune din Mehedinţi nu au apă potabilă din cauza unei salcii plângătoare

O salcie a crescut pe malul râului lângă care urma să fie construită staţia de epurare, iar în urma unei viituri, s-au rupt doi metri din acest mal. Astfel, proiectul s-a blocat complet, spre nemulţumirea localnicilor.

Faptul că nu avem apă..blocul de acolo nu poate fi dat în funcţiune..e terminat şi nu poate fi utilizat pentru că nu avem apă..şi cetăţenii în comune cum se descurcă, au şi ei toalete..cred că realizaţi şi dumneavoasră ca dacă nu apă..cum era pe vremuri, iau de la fântână„, povesteste unul dintre localnici. 

Cum staţia de epurare nu a putut fi făcută, nu au mai continuat lucrările nici la alimentarea cu apă şi canalizare.

Autorităţile spun că este posibil ca lucrările să fie finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie. 

Au existat probleme legate de obţinerea avizelor PLUS 09.15 într-adevăr, au fost probleme în zona staţiei de epurare, unde apele române au îndepărtat o salcie care schimba cursul râului, urmând să emită un aviz de amplasament pentru staţia de epurare, cu condiţia realizării unei sprijiniri de mal„, au declarat autorităţile.