Mai mulţi martori protejaţi dintr-un dosar al Cordunenilor nu sunt de găsit

Mai multe persoane care ar fi trebuit audiate în dosarul de trafic de persoane în care sunt judecaţi Petronel Corduneanu şi Marian Tiugă nu mai sunt de găsit. E vorba de martori cu identitatea protejată sau victime din dosar care ar fi trebuit audiate la termenul de pe 17 august, însă, pentru că nu s-au prezentat, vor fi aduse la următorul termen, din septembrie, cu mandat de aducere.

19 aug. 2017, 08:24
Mai mulţi martori protejaţi dintr-un dosar al Cordunenilor nu sunt de găsit

„Emite adresă către DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi în vederea comunicării datelor de identitate reale ale persoanelor cu identitate protejată P. C., A. L. şi I.G., cu respectarea confidenţialităţii”, au mai stabilit judecătorii ieşeni, la ultimul termen.
În primă instanţă, Tiugă şi Corduneanu au fost condamnaţi la 18, respectiv 14 ani de închisoare. Dosarul lor a fost trimis în judecată în august 2013, la trei ani după ce principalii membri ai clanului au fost deferiţi justiţiei. Cu toate acestea, dosarul disjuns a fost soluţionat înaintea cauzei ample ce îi vizează pe interlopi.

În rechizitoriu se detaliază modul în care, din 2002 şi până în 2009, a acţionat gruparea de hoţi condusă de fraţii Corduneanu. În actul de acuzare apare şi o sumă colosală pe care interlopii ar fi obţinut-o cu ajutorul infractorilor mărunţi, dar mulţi trimişi în mai toate ţările din Uniunea Europeană.

Adrian Corduneanu rămâne în arest în dosarul de şantaj: „Dacă vrei să-ţi rup capul, ţi-l rup!

 

IMAGINILE ZILEI: Florin Salam, show de zile mari pentru Adrian Corduneanu

Referitor la infracţiunea de şantaj, procurorii spun că interlopii ar fi primit 1.000 de euro şi 30.000 de lei de la agentul şantajat după ce victima i-au „supărat“, refuzând, în primă fază, să le redirecţioneze clienţi. Se întâmpla în octombrie 2015, atunci când Adrian Corduneanu l-ar fi lovit cu palmele peste urechi pe T.P. şi l-a înţepat cu cuţitul în picior. „Frate, nu-i bine şi ştiu unde să-l bag să te fac franjuri şi nu are nimeni ce să-mi facă. Ştiu că sunt urmărit de poliţie, din scara vecină de la etajul 4, dar nu au ce să-mi facă“, ar fi spus atunci Corduneanu.

În cadrul unei alte discuţii, din martie, Adrian i-ar fi spus agentului următoarele: „dacă vreau să-ţi rup capul, ţi-l rup şi acum că mă doare în p*** şi nu are nimeni ce să-mi facă, că dacă vreau te fac oricând“.