Mamă DISPERATĂ. Fiica sa minoră a renunţat la şcoală pentru a practica prostituţia

O elevă minoră din Galaţi a renunţat recent la şcoală pentru a convieţui cu un individ despre care mama fetei susţine că o pune să facă sex pe bani. Femeia spune că aceasta a fost diagnosticată cu sifilis şi a refuzat să facă tratament. Adolescenta are o fetiţă de doi ani, pe care a dat-o în plasament săptămâna trecută.

27 feb. 2014, 08:39
Mamă DISPERATĂ. Fiica sa minoră a renunţat la şcoală pentru a practica prostituţia

După vacanţa de iarnă fata n-a mai dat deloc pe la şcoală.

„Are o fetiţă de un an şi opt luni. A născut-o în clasa a IX-a. Atunci a refuzat s-o abandoneze, deşi am lăsat-o să ia singură decizia. Săptămâna trecută, a renunţat la copil şi l-a dat în plasament, din cauza unui individ cu care trăieşte şi care o pune să se prostitueze. Am discutat cu mai mulţi băieţi din cartier, care mi-au declarat că s-au culcat cu ea pe bani şi că au constatat că luase şi etnobotanice. Mai mult decât atât, acest individ a avut curajul să-mi ceară procură să o scoată din ţară. Normal că nu i-am dat aşa ceva. Am scris la Protecţia Copilului şi le-am prezentat situaţia. Am fost şi la Poliţia Judeţeană, la Urmăriri. Au chemat-o în faţa mea şi a dat declaraţie că nu vrea să se întoarcă acasă, că rămâne cu acest individ, care, deşi nu are niciun venit, susţine că primeşte bani de la mama sa. Eu mă îndoiesc. Ştiu că tatăl lui este în puşcărie, iar el nu are o adresă stabilă, deşi poliţiştilor le-a declarat că are. Poliţiştii mi-au spus că nu au ce să facă şi am fost sfătuită să merg la Crimă Organizată, să depun o plângere. Am scris trei pagini de memoriu, acum o lună, şi nu am primit răspuns nici în ziua de astăzi”, a declarat mama adoptivă a fetei pentru viata-libera.ro.

Tânără din Galaţi a fost diagnosticată cu sifilis şi refuză să urmeze tratament.

„Am rugat peste tot să fiu ajutată să o pot interna, să-i fac un control psihiatric, pentru că are deviaţii grave de comportament. Eu mai sper s-o putem reabilita. Am sperat să găsesc înţelegere la autorităţi, pentru a salva această minoră, care la anii ei nu are discernământ să aleagă ce e bine pentru ea şi care va regreta probabil în viitor ceea ce face acum, dar atunci va fi prea târziu. În plus, dacă se prostituează aşa cum am auzit, şi cred asta, pentru că am văzut-o cu diferite obiecte şi cu bani asupra ei, este un pericol public, pentru că, pe vremea cât a fost însărcinată, la analize i-a ieşit că are sifilis. Pe fetiţă am tratat-o imediat după naştere şi este sănătoasă, însă ea a refuzat să se trateze, deşi i s-a spus ca, la şase luni după ce a născut, să vină pentru tratament. Inclusiv tatăl copilului, care este şi el elev, a făcut tratament pentru sifilis”, susţine mama adoptivă a fetei.