Managementul privat de la CNAB schimbă strategia de abordare a liniilor aeriene

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București, aflați zilele trecute la târgul de aviație Routes CIS din Ukraina, de la Donetsk, vizează aducerea de noi linii aeriene și rute din est.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 15:41
Managementul privat de la CNAB schimbă strategia de abordare a liniilor aeriene

Cu această ocazie am aflat că “St. Petersburg și Kiev sunt prioritare”, după cum a declarat Ana-Maria State, Șef Serviciu Strategie și Identitate de Brand. Oficialul CNAB afirmă că este loc atât pentru creșterea frecvențelor pe rutele existente, cât și introducerea de zboruri spre noi piețe. Această strategie de creștere este favorizată și de inaugurarea, în noiembrie 2012, a noii zone Plecări din Aeroportul Internațional Henri Coandă București (OTP).

“Ne interesează Comunitatea Statelor Independente (CIS) pentru că nu avem multe zboruri directe către această regiune”, a declarat Ana-Maria State. În prezent, Bucureștiul este legat de Moscova doar de Aeroflot, dar CNAB spune că există cerere pentru noi zboruri și Kiev, capitala Ucrainei, este prioritatea numărul 1. “AeroSvit a oferit zboruri către Kiev până acum 3 luni. Vrem să reluăm ruta și avem deja slot-urile”, a completat State.

Conducerea companiei vizeză zboruri către Europa de Nord, zona Scandinavă, dar și către China.

În ceea ce privește Europa, spre care zboară 60% dintre zborurile de pe Otopeni, CNAB este interesată să-și dezvolte rețeaua spre nordul continentului. “În prezent SAS oferă singura noastră legătură cu Scandinavia”, afirmă State.

La fel de mari sunt și ambițiile de extindere spre Asia, după cum a explicat Gabriela Schlecht, un alt oficial CNAB: “Există puternice legături de business între China și România. Primul-Ministru a fost recent în China pentru a dezvolta cooperarea dintre cele două țări.”