Managerul SABIF: Peste 2,84 de milioane de apeluri la 112, direcţionate la Ambulanţă în 2016

Peste 2,84 de milioane de apeluri la 112 au fost direcţionate către serviciile de ambulanţă, în primele zece luni ale acestui an, ceea ce înseamnă 7 apeluri în fiecare minut, a declarat, joi, Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF). "Serviciul de ambulanţă este solicitat din ce în ce mai mult şi facem faţă cu din ce în ce mai multă greutate, având un deficit de personal de 47%", a spus managerul SABIF.

27 oct. 2016, 11:33
Managerul SABIF: Peste 2,84 de milioane de apeluri la 112, direcţionate la Ambulanţă în 2016

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a spus că numărul solicitărilor la serviciul de ambulanţă a crescut semnificativ faţă de anul trecut, în primele zece luni ale acestui an fiind direcţionate către serviciile de ambulanţă din România un număr de 2.842.432 de apeluri, ceea ce înseamnă că în fiecare minut au fost direcţionate 7,23 de apeluri către serviciul de ambulanţă, potrivit news.ro.

Potrivit acesteia, în 2015 au fost direcţionate către serviciile de ambulanţă din România peste 3,74 de milioane de apeluri, reprezentând 74 la sută din totalul apelurilor primite la 112.

„Un fenomen pe care l-am observat după incendiul de la Colectiv a fost creşterea numărului de urgenţe de cod galben. De asemenea, după data de 28 septembrie, dupa cazul mult mediatizat Gyuri Pascu, apelurile la Salvare au crescut. A fost un număr record de solicitări în 24 de ore, respectiv peste 1700 de solicitări”, a afirmat managerul SABIF.

Alis Grasu a mai spus că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov se confruntă în continuare cu un deficit de personal, care la acest moment este de 47 la sută – sunt ocupate 913 posturi, necesarul fiind de 1.740 de posturi.

La rândul său, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus că, potrivit unui raport al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), anul trecut media la nivel naţional a pacientilor care au fost duşi de ambulanţe sau s-au prezentat la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor a fost de 1 din 4. „Adică un român din 4 a ajuns la o unitate de primiri urgenţe”, a explicat Opriţa.

„Din 350.000 de intervenţii SMURD la nivel naţional anul trecut, 72.000, adică 21%, au fost în Bucureşti”, a adăugat medicul Bogdan Opriţa.

Citeşte şi Tolo.ro: Ambulanţele, folosite pentru transportul oamenilor bogaţi în străinătate. Grasu: Erau cazuri grave