Mâncarea din vis… dintr-un vis italian

Visul e la fel de frumos ca realitatea aici. Dar mancarea, mancarea chiar depaseste imaginatia. Chiar daca are una dintre cele mai raspandite bucatarii de pe glob, Italia pastreaza ce e mai bun acasa. Ai mancat pizza sau paste de sute de ori, dar, de fapt, nu ai mancat niciodata pizza sau paste cu adevarat. Iar asta este doar inceputul cunoscut al povestii.

RomaniaTV.net
29 ian. 2015, 07:39
Mâncarea din vis… dintr-un vis italian

In Roma, pizza este regina. Mai ales ca aici este diferita de restul Italiei. In centru, savurati cafeaua, in timp ce priviti trecatorii, ruinele antice sau porumbeii. Mancarea cautati-o, insa, in restaurantele mai ascunse, de pe stradute ocolitoare. Descoperiti adevarata savoare in localuri simple, care pregatesc, insa, surprize extraordinare in bucatarie.

Cand ai chef de o pizza adevarata, urca-te in avion si alege o oferta dintre cele de mai jos:

Gusturile simple sunt intampinate la Milano. Aici, aperitivele sunt cele mai cunoscute. Nu va sfiiti sa cereti salamuri fine, inclusiv salamul di Milano, branzeturi ca Grana Padano, Gorgonzola, Crescenza sau Stracchino. Tratoriile, hanurile si restaurantele va asteapta cu mâncaruri traditionale milaneze: Risotto alla Milanese, cassouela si, pentru curajosi, Milanese cutlet.

Daca vrei niste mancare italiana adevarata, fa o plimbare pana la Milano. Te poti odihni, apoi, intr-unul din hotelurile de aici:

Peste cu mamaliguta. Suna cunoscut. Il gasiti la Venetia. Marinarea pestelui este specifica in aceasta zona a Italiei. Supele de sepie, calamari sau caracatite si risotto-ul de peste au aici retete unice. La final, un tiramisu extravagant. Cel mai ostetantiv dintre toate acestea, este, insa, decorul. Pentru ca frumusetea deschide toate simturile.