Manchester United, la câteva secunde de o nouă tragedie aviatică

La aterizarea pe aeroportul din Koln, pilotul aeronavei care îi transporta pe jucătorii lui Manchester United în Germania, pentru meciul cu Bayer Leverkusen, a observat că pe pistă se află un alt avion. Pentru a evita coliziunea el a decis să anuleze aterizarea, când seafla la doar 400 de metri deasupra solului.

27 nov. 2013, 11:47

Manchester United joacă miercuri seara în Germania, pe terenul lui Bayer Leverkusen, însă „diavolii” au trecut prin mari emoţii înainte de a ajunge pe aeroportul din Koln. Pilotul avionului în care se aflau a decis în ultimul moment anularea aterizării, când se afla la doar 400 de metri deasupra solului, după ce a văzut că pe pistă, la locul indicat pentru aterizare, se află o altă aeronavă. Incidentul a fost relatat pe larg de presa britanică şi confirmat de fundaşul Rio Ferdinand.

Sperietura a fost cu atât mai mare cu cât Manchester United a mai pierdut opt jucători într-un accident aviatic, în 1958, în aşa-numitul „dezastrul de la Munchen”. Atunci, pe 6 februarie, aeronava, care venea de la Belgrad, s-a prăbuşit pe o pistă a aeroportului Riem al oraşului München, după două tentative de decolare, nereuşite din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Avionul transporta echipa de fotbal a clubului Manchester United, care se întorcea de la meciul cu Steaua Roşie Belgrad, încheiat cu scorul 3-3, rezultat care îi calificase pe britanici în semifinalele Cupei Campionilor Europeni.