Manual de religie CONTESTAT: Elevii ameninţaţi cu IADUL, dacă merg duminica la film

Ministerul Educației a publicat catalogul manualelor şcolare valabile în anul şcolar 2012-2013. În mod surprinzător, în pofida tuturor semnalelor trase de societatea civilă, pe lista manualelor aprobate de minister continuă să se afle o serie întreagă de lucrări ce promovează intoleranța religioasă și care agresează psihic copiii prin repetarea obsesivă a temelor despre "păcat", "iad" şi "diavoli", inducându-li-se acestora ideea că nerespectarea cu stricteţe a "poruncilor" îi condamnă la "osânda veşnică".

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 08:26
Manual de religie CONTESTAT: Elevii ameninţaţi cu IADUL, dacă merg duminica la film

Cei mici învaţă la şcoală că este păcat să porţi la gât altceva decât sfânta cruce, dar şi că seceta este adusă de păcatul neascultării. Tot în manualul de religie scrie că în zilele de sărbătoare este păcat să mergi în altă parte decât la biserică, potrivit România TV. După ce a văzut aceste pasaje, o asociaţie a cerut Ministerului Educaţiei să retragă aceste manuale de religie. 

„Gândiți-vă cum se simte un copil de 7-8 ani atunci când i se spune că dacă se duce duminica la film va arde pe vecie în iad. Gândiți-vă ce se întâmplă atunci când profesorii de religie îi învață la școală că seceta, inundațiile sau cutremurele se petrec din cauza „continuării săvârșirii păcatelor„. Gândiți-vă la iresponsabilitatea celor care le induc copiilor ideea că pentru a se vindeca de o boală  trebuie „să cheme preoții Bisericii” și să se ungă cu „ulei sfințit”. Rămâi stupefiat că toate acestea se pot petrece în secolul XXI, cu aprobarea și sprijinul Ministerului Educației!”, a declarat Toma Pătraşcu, vicepreşedinte al Asociației Secular-Umanistă din România.

Drepții se răcoresc, păcătoșii ard (…) chinuiți de îngerii răi„, „Adam și Eva au pierdut prietenia cu Dumnezeu. Fiecare om se naște cu păcatul strămoșesc” sunt doar câteva din frazele pe care trebuie să le învețe copiii, începând chiar de la clasa pregătitoare.