Marca Arsenie Boca, cumpărată de un maghiar. Nimeni nu mai are voie să facă icoane, cruciuliţe şi cărţi cu Sfântul Ardealului

Un cetățean maghiar, Andor Şandor, a luat drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui şi imaginii duhovnicului Arsenie Boca, comercianţii de suveniruri şi instituţiile care folosesc „marca Arsenie Boca" fiind ameninţaţi cu plângeri penale şi chemarea în instanţă.

13 dec. 2017, 17:39
Marca Arsenie Boca, cumpărată de un maghiar. Nimeni nu mai are voie să facă icoane, cruciuliţe şi cărţi cu Sfântul Ardealului

Andor Şandor, reprezentant al Additional Woldwide Care Service LTD, cu sediul în Marea Britanie, susţine că este deţinătorul legal al drepturilor de proprietate intelectuală asupra „mărcii” Părintele Arsenie Boca, înregistrată la Oficiul European de Proprietate Intelectuală (EUIPO), acesta cerându-le celor care se folosesc de ea să intre în posesia unei licenţe din partea acestei societăţi.

Mai mulţi comercianţi de suveniruri care îşi desfăşoară activitatea în târgul de lângă Mănăstirea Prislop au primit notificări de la o casă de avocatură, în numele unei firme din Marea Britanie, în care au fost anunţaţi că nu mai au dreptul să vândă produse imprimate cu numele şi imaginea duhovnicului Arsenie Boca, scrie Adevărul.

Toate produsele şi bunurile ce poartă denumirea sau imaginea lui Arsenie Boca, care intră pe teritorul României sunt contrafăcute, neexistând vreo autorizare sau licenţiere de către deţinătorul de drept al mărcilor înregistrate, susține firma din Marea Britanie.

Arsenie Boca a murit pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia, la vârsta de 79 de ani. Ultima lui dorinţă a fost să fie înmormântat la Mănăstirea Prislop.