Marian Vanghelie, Sebastian Ghiţă şi Dan Şova, SUSPENDAŢI din funcţiile din PSD. Ponta: I-am autosuspendat

Marian Vanghelie, Sebastian Ghiţă şi Dan Şova se vor suspenda din funcţiile din PSD. Anunţul a fost făcut, marţi, de liderul PSD, Victor Ponta, după şedinţa conducerii partidului. Ponta a precizat că cei trei au "deraiat" de la decizia de a se concentra pe campania electorală şi i-a avertizat că, în cazul în care "nu se potolesc", la Comitetul Executiv vor fi luate "măsuri mult mai dure".

21 oct. 2014, 13:57
Marian Vanghelie, Sebastian Ghiţă şi Dan Şova, SUSPENDAŢI din funcţiile din PSD. Ponta: I-am autosuspendat

Victor Ponta a declarat că social-democraţii care au dosare penale trebuie să se pună la dispoziţia justiţiei, aşa cum a făcut Viorel Hrebenciuc, care a demisionat din Parlament. Întrebat dacă Viorel Hrebenciuc şi-a pierdut şi calitatea de membru al PSD, Victor Ponta a explicat că acest lucru se va întâmpla doar odată cu o eventuală condamnare în justiţie.

Am reiterat un mesaj foarte clar apropo de toate acuzaţiile aduse unor membri ai partidului: acela de a se pune la dispoziţia justiţiei, de a ajuta la stabilirea adevărului şi, dacă sunt vinovaţi, să îşi asume respnsabilitarea. Domnul Hrebenciuc nu mai are nicio funcţie, se va pune la dispoziţia justiţie. A arătat că nu vrea să fie folosit ca un mijloc de a ataca candidatul PSD în campanie. Sunt convins că va merge în faţa instanţei şi îşi va dovedi nevinovăţia„, a arătat Victor Ponta.

Preşedintele PSD a subliniat că vicepreşedinţii Marian Vanghelie şi Dan Şova şi Sebastian Ghiţă,  membru Consiliului Naţional, se suspendă pentru că au „deraiat” de la sarcina trasată la Comitetul Executiv Naţional de la Orăştie de a se concentra în perioada următoare exclusiv pe campania electorală.

Dragnea, despre discuţia dintre Hrebenciuc şi Şova: Mare noroc au unii că prostia nu e infracţiune

 „În ultimele 24 de ore au fost atacuri de imagine, am discutat foarte clar şi cei care au apărut în opinia publică, domnii Şova, Vanghelie şi Ghiţă se vor suspenda din toate funcţiile din partid şi vom discuta la următorul congres”, a anunţat Victor Ponta.

„Sunt colegii noştri, dar trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru lucruri care nu au de a face cu campania electorală. BPN a luat decizia suspendării lor din toate funcţiile din partid. Cei care greşesc, plătesc, cei care au probleme să le lămurească şi să ne concentrăm pe guvernare, pe actul de conducere la nivel local şi pe campania electorală care sunt convins că se va încheia cu o victorie a noastră în alegeri”, a adăugat Ponta.

Întrebat dacă se va propune exlcuderea pentru cei trei, daca au prejudiciat imaginea partidului, Ponta a răspuns: „Poate fi acest lucru, e prevazut in Statut”.

Făcând referire la deputatul Sebastian Ghiţă, Victor Ponta s-a declarat „convins” că de acum înainte va respecta disciplina de partid: „Aseară a făcut declaraţii fără a avea niciun mandat din partea conducerii şi orice coleg care îşi dă cu părerea în această perioadă trebuie sancţionat. Trebuie disciplină. Eu le-am mai dat nişte avertismente şi lor, şi altor colegi, dar unii nu au înţeles. Azi îi suspendăm şi, dacă nu se potolesc, la CExN se vor lua măsuri mult mai dure„.

 

STENOGRAME DNA. Şova: În epoca post Victor, toată lumea merge cu mine/ Hrebenciuc: Boss, să nu fie Liviu

Liderul PSD a vorbit şi despre faptul că Dan Şova este urmărit penal în Dosarul Hrebenciuc: „Ce am stabilit la Orăştie a fost respectat de toţi membrii partidului. Nimeni nu s-a apucat în public să facă campanii. Şi eu am vorbit în particular şi nu m-am gândit că voi fi înregistrat de DNA când spun pe cine aş vedea preşedinte al partidului. Nu este un fapt penal. Nu atac justiţia, dar nu înţeleg de ce e infracţiune să vorbeşti cu un coleg de partid„.

Victor Ponta a menţionat că în partid era nevoie de „mai multă ordine şi disciplină”: „Am fost ca un tată de familie care nu are destul timp pentru familie şi constată că uneori e nevoie de mai multă ordine şi disciplină ca lucrurile să reintre pe făgaşul normal„.

Liderul PSD a adăugat că le-a dat „niste avertismente si lor, si altor colegi, unii au inteles, altii nu au inteles, motiv pentru care azi ii suspendam si daca nu se potolesc cu siguranta ca la comitetul executiv se vor lua masuri mai dure”. „I-am autosuspendat”, a spus râzând Ponta.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost implicat într-un incident, după ce a fost urmărit de o maşină a unor paparazzi. Vanghelie dat cu pumnii și picioarele în maşină şi i-a înjurat și amenințat pe paparazzi.

Marian Vanghelie, ameninţări la adresa paparazzilor: Vă rup picioarele, vă bag în spital! VIDEO

Viorel Hrebenciuc şi senatorul Dan Şova sunt urmăriţi penal într-un dosar de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 17 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Potrivit stenogramelor DNA, în data de 17 octombrie Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova au discutat în detaliu despre acuzaţiile aduse lui Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor, despre condiţiile de incriminare a acestor fapte şi despre riscul de a fi condamnat.  De această lege urma să beneficieze şi deputatul Miron Mitrea, condamnat recent de instanţa supremă.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a cerut, luni, suspendarea din partid  a lui Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova. 

Sebastian Ghiţă: Cer suspendarea domnilor Şova şi Hrebenciuc din PSD