Marian Vanghelie, trădat pe toate fronturile: Vărul său i-a adus cinci noi capete de acuzare

Marian Vanghelie, aflat în arest preventiv de patru luni, primeşte o nouă lovitură chiar din partea familiei. Vărul său, Mircea Niculae, arestat preventiv în acelaşi dosar cu primarul Sectorului 5, a început să colaboreze cu procurorii.

06 iul. 2015, 06:44
Marian Vanghelie, trădat pe toate fronturile: Vărul său i-a adus cinci noi capete de acuzare

Vărul lui Marian Vanghelie este intermediarul comisionului de aproape 20% din contractele pe care Marian Vanghelie le atribuia omului de afaceri Marin Dumitru.

Mircea Niculae s-a hotărât să colaboreze cu anchetatorii la finalul săptămânii trecute. În urma schimbării declaraţiilor, Marian Vanghelie s-a ales cu cinci capete noi de acuzaţie, ajungându-se la 23 care îi sunt imputate primarului din Sectorul 5.

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, într-un dosar în care este acuzat de DNA de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Citeşte şi MARIAN VANGHELIE, petreceri de lux cu sacoşe de bani şi lăutari. Dezvăluiri din dosar

„În perioada 2007 — prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obțină, pentru societățile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea și plata contractelor de execuție de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un ‘comision’ de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria sectorului 5 și instituții din subordinea acesteia, pe de o parte, și societățile controlate de către omul de afaceri, pe de altă parte”, susține DNA.

„Comisionul” respectiv a fost plătit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (vărul primarului) și al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.