Mark Zuckerberg, despre victoria lui Donald Trump: „E o nebunie să spui că Facebook l-a ajutat să câştige alegerile”

Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, şi-a apărat reţeaua de socializare, în cadrul unei conferinţe desfăşurată din California, după ce mai multă lume a acuzat Facebook de influenţarea alegerilor, fapt care ar fi dus la victoria lui Donald Trump.

11 nov. 2016, 09:26
Mark Zuckerberg, despre victoria lui Donald Trump: „E o nebunie să spui că Facebook l-a ajutat să câştige alegerile”

„Ideea că anumite ştiri false de pe Facebook au influenţat alegerile, în orice fel posibil, este destul de nebunească”, a spus Mark Zuckerberg.

„Dacă aveţi această părere, nu cred că aţi internalizat mesajul pe care suporterii lui Trump încearcă să îl transmită prin această alegere”, a completat preşedintele Facebook.

Anumite date, citate de site-ul BBC, arată că ştiri sau articole false au fost mai răspândite în mediul online decât cele care dezminţeau informaţiile eronate.

Pentru un număr mare de oameni – aflat în creştere, de altfel -, în special în cazul americanilor, Facebook a devenit  sursa principală de informare.

În cadrul aceluiaşi eveniment, Zuckerberg a împărtăşit cu publicul viziunea sa destul de optimistă asupra preşedinţiei lui Donald Trump, spunând că scopurile sale de a îmbunătăţi serviciile de sănătate la nivel mondial şi conectivitatea nu necesită cooperare din partea guvernului.

Citeşte şi: Donald Trump, primele măsuri anunţate: Reforme pe piaţa muncii, în sănătate şi migraţie