Martin Luther King III se află în vizită în România. A fost impresionat de Muzeul Satului

Avocatul pentru drepturile omului, activistul social și liderul politic Martin Luther King III, aflat în premieră în România, a vizitat marți Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind impresionat "de felul în care țăranul român a știut să se gospodărească".

10 oct. 2017, 18:53
Martin Luther King III se află în vizită în România. A fost impresionat de Muzeul Satului

Martin Luther King III este cel mai mare și singurul rămas în viață dintre copiii luptătorului pentru drepturile civile Martin Luther King Jr.

Sunt impresionat de toate aceste construcții și de felul în care țăranul român a știut să se gospodărească. Este o plăcere să aflu într-un timp atât de scurt atât de multe despre România. A fost o experiență minunată și am aflat foarte multe lucruri despre istoria țării dumneavoastră„, a afirmat Martin Luther King III, conform unui comunicat al muzeului.

Potrivit sursei citate, oaspetele a fost uimit de vechile bordeie din Oltenia, dar și de bisericile de lemn din Maramureș. El s-a interesat de tehnicile diferite de acoperire a caselor și de diversele instalații pe care țăranul român le-a inventat pentru gospodăria sa și pentru comunitate.

Timp de mai mult de oră, Martin Luther King III a parcurs aleile Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” și s-a interesat de elementele de unicitate ale fiecărei zone în parte.

Prezent în România la invitația Ambasadei SUA pentru a încuraja implicarea civică și respectarea drepturilor omului, Martin Luther King III se va întâlni cu reprezentanți ai partidelor politice, ai societății civile, ai cultelor religioase și cu membrii ai comunității americane, se mai arată în comunicat.