Mărturia cutremurătoare a barbatului care i-a găsit morţi pe soţii Maleon: Când am ajuns la etaj, în capăt, l-am văzut pe el atârnat

Bărbatul care i-a descoperit pe soţii Maleon morţi în casă a povestit pe Ziarul de Iaşi tot ce s-a întâmplat în acea zi. "Erau aşteptaţi să vină la noi la masă, că aşa stabilisem. Cum nu răspundea nimeni la telefon, am devenit îngrijoraţi, iar peste vreo oră am zis să trag o fugă pe la ei, să văd să nu se fi întâmplat ceva", a povestit bărbatul.
Romania TV
28 dec. 2017, 11:04
Mărturia cutremurătoare a barbatului care i-a găsit morţi pe soţii Maleon: Când am ajuns la etaj, în capăt, l-am văzut pe el atârnat

Conf.dr. Liviu Pilat, profesor al Facultăţii de Istorie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, coleg şi prieten apropiat al soţilor Maleon, care au fost găsiţi morţi în locuinţa lor în ziua Crăciunului, este cel care a descoperit trupul neînsufleţit al prof.dr. Bogdan-Petru Maleon, şi povesteşte că a luat decizia de a merge acasă la ei după ce nu au răspuns toată ziua la telefon.

„Erau aşteptaţi să vină la noi la masă, că aşa stabilisem. De obicei veneau să ne întâlnim, familiile noastre erau prietene, aşa că, atunci când nu au mai dat niciun semn, am încercat să îi sunăm. Cum nu răspundea nimeni la telefon, am devenit îngrijoraţi, iar peste vreo oră am zis să trag o fugă pe la ei, să văd să nu se fi întâmplat ceva“, a declarat  conf.dr. Liviu Pilat pentru Ziarul de Iaşi. Acesta povesteşte că a ajuns la casa soţilor Maleon, din cartierul Moara de Vânt, strada Alistar, şi din exterior a văzut semne că ar fi cineva acasă, aşa că a sunat la sonerie. Însă nu a răspuns nimeni, şi a observat, încercând uşa, că e descuiată.

„Era ca şi cum ar fi fost acasă. Mi s-a părut ciudat. Am vorbit la telefon cu soţia mea, şi ea mi-a dat ideea să caut un vecin şi să ne uităm împreună prin casă. Am găsit chiar vecinul de vizavi, care era chiar atunci la maşină; am intrat în casă şi am început să luăm camerele la rând. Când am ajuns la etaj şi am mers în capăt, l-am văzut pe el atârnat. Am rămas şocat, şi am sunat atunci la 112“, a mai spus conf.dr. Liviu Pilat.

Acesta a adăugat că nu a observat nici el, în timp, vreun semn că lucrurile nu ar fi mers bine în familia Maleon. S-a întâlnit cu prof.dr. Bogdan-Petru Maleon chiar în miercurea dinaintea Crăciunului, la birou, cu patru zile înainte ca acesta să se sinucidă. „Nu se întâmplase nimic, chiar nimic, miercuri la birou am discutat, şi totul părea normal. La fel şi în familie, nu aveau doar planuri îndepărtate, ci planuri de activitate, legate de serviciu, şi erau o familie model. Era de admirat felul în care se înţelegeau, Bogdan era foarte grijuliu şi atent cu Anda, şi lucrurile astea le-am observat dintotdeauna, nu poţi să spui că se prefăceau. Sunt unele chestiuni care se pot mima, dar nici chiar aşa, să nu observi nimic, iar apoi să degenereze, nu se poate, nu există“, a încheiat conf.dr. Liviu Pilat.

Anchetatorii care cercetează moartea soţilor Bogdan şi Anda Elena Maleon au exclus în totalitate varianta ca o persoană străină să fi intrat în casa lor şi să-i fi omorât pe cei doi. Prima variantă a acestora, una susţinută de probele medicilor legişti, ar fi o dublă sinucidere, însă, cel puţin la nivel teoretic, nu este încă eliminată total din calcul nici ipoteza ca femeia să fi fost strangulată de către soţ, care apoi s-ar fi sinucis.

În urma cercetărilor făcute până în prezent, a reieşit că soţii Maleon se aflau amândoi duminică seara, în Ajulul Crăciunului, acasă, servind vin şi aranjând pomul de Crăciun, în livingul casei lor cu etaj din Moara de Vânt. În acest sens, anchetatorii au găsit globuri şi de­coraţiuni aşezate lângă pomul de Crăciun, care urmau să fie puse în brad, unele fiind deja aranjate în pom. În acele momente, după cum bănuiesc anchetatorii, s-a întâmplat ceva, un lucru care ar fi aprins discuţiile dintre cei doi, foarte probabil şi pe fondul consumului de alcool, consum mare la acel mo­ment (1,7 la mie concentraţie în sânge la el, 2,4 la ea), cu care este probabil că cei doi nu erau obiş­nuiţi. Cert este că femeia ar fi plecat la un moment dat din living, şi s-ar fi spânzurat în mansardă, cu o curea feminină, de o grindă. Aceste lucruri este posibil să se fi petrecut mai aproape de miezul nopţii, şi nu spre dimineaţă, cum s-a stabilit până acum în mod preliminar. După o perioadă neprecizată de timp, care ar putea fi şi de două sau chiar trei ore, bărbatul, care nu poate fi exclus că ar fi putut adormi între timp, ar fi sesizat dispariţia ei şi a început să o caute prin casă, găsind-o în partea de sus a acesteia. An­chetatorii presupun că acesta ar fi dat apoi jos corpul din ştreang şi l-ar fi aşezat pe podea, cu faţa în sus. În acele clipe, cel mai probabil dezorientat şi şocat, acesta ar fi aruncat cureaua pe scările care asi­gurau accesul în mansardă. Obiec­tul a fost găsit de către anchetatori la baza scării.

Acesta şi-ar fi luat apoi o curea bărbătească, a urcat şi el la man­sardă şi s-a spânzurat de mânerul unei ferestre. Anchetatorii mai spun că cei doi erau îmbrăcaţi cu haine de casă. 

De asemenea, cei care fac cercetările în acest caz au mai aflat că femeia pierduse o sarcină în cursul acestui an, iar acest lucru a făcut-o să treacă printr-o depresie, fapt care ar putea constitui mobilul sinuciderii, nefiind exclusă şi o discuţie în seara tragediei pe această temă.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Bancnota din România care costă cât o garsonieră. Vânzătorul spune că e ”neatinsă cu mâna” și că e o adevărată comoară
Capital.ro
Îți CONFISCĂ mașina pe loc. Românii ce au INTERZIS să intre sau să iasă din țară
Playtech.ro
Petre Roman, făcut PRAF de fiica sa! Oana, dezvăluiri ŞOCANTE despre ce i-a făcut Mioarei şi ei
DailyBusiness
Super oferte la Profi! Românii primesc înghețată GRATIS în această perioadă!
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Vestea momentului despre WhatsApp. Ce se întâmplă de la 1 iunie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Ultimele imagini cu micuța Raisa în viață. Ce au surprins camerele de supraveghere pe 27 mai 2024
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Acest exercițiu de matematică a pus pe jar internetul! Sigur nu vei putea găsi logica acestui șir de calcule
Capital.ro
Pedeapsă cu închisoarea de 20 ANI. S-a votat lege în România: Avem o gravă problemă
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Destinul astral remarcabil al Kate Middleton: Prințesa de Wales care a cucerit lumea cu eleganță, curaj și determinare
MediaFlux
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'