Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale românilor din infernul de la Istanbul: „A început să se tragă, lumea se panica, a fost de coşmar”

Primul avion cu 134 de români din Turcia, inclusiv fotbaliştii de la Concordia Chiajna, a aterizat sâmbătă seară pe Aeroportul Otopeni. Oamenii au povestit momentele de groază prin care au trecut în timpul loviturii de stat şi orele lungi de aşteptare pe aeroport, informează România TV.

16 iul. 2016, 20:29
Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale românilor din infernul de la Istanbul: „A început să se tragă, lumea se panica, a fost de coşmar”

Zeci de români s-au întors în ţară după ce au trăit 24 de ore de coşmar. Ei au fost blocaţi pe aeroportul din Ataturk. Aeronava a sosit pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 21.00 şi a avut la bord 134 de pasageri, printre care au fost şi cazuri umanitare. Este vorba de patru olimpici împreună cu profesoarele lor, două familii cu copii, dar şi o femeie bolnavă cu însoţitorul ei.

Şi echipa de fotbal Concordia Chiajna a ajuns în România cu prima cursă TAROM.

Pasagerii au povestit cu disperare cum au încercat să se ascundă în momentul în care au auzit împuşcături şi exoplozii. Pe aeroport era un haos total, toată lumea încerca să intre în zonele de siguranţă, nimeni nu le-a oferit nicio explicaţie.

Citeşte şi LOVITURĂ de STAT eşuată în Turcia, soldată cu aproximativ 265 de morţi UPDATE. VIDEO

Ni s-a recomandat să nu ieşim din aeroport, că nu este foarte sigur. Credeţi-mă, mă bucur foarte mult că am ajuns acasă şi abia aştept să ajung în patul meu şi să îmi văd copilul. Haosul de afară se auzea în interior, a fost îngrozitor, s-au auzit focuri de armă şi în momentul acela am crezut că vin peste noi, pentru că nu ştiai, nimeni nu spunea nimic, întrebam şi în engleză, şi în turcă şi în arabă, nimeni nu voia să spună absolut nimic. A fost o teroare mută. În momentul în care s-a auzit o mare bubuitură, eu am crezut că este o bombă, toată lumea s-a ascuns. Cei de la Chek-in, de la securitate s-au baricadat nu ştiu pe unde, era pustiu şi la un moment dat după focurile de armă au lăsat oamenii să intre fără niciun fel de control, treceau fără nicio supraveghere şi atunci ne-am speriat cel mai tare, că atunci era riscul mult mai mare să se întâmple, doamne fereşte, ceva. (Filmări n.r.) vor apărea cu siguranţă pe Facebook, pentru că toată lumea filma, nu ştiu care au fost mai curajoşi şi care nu. Noi ne-am baricadat într-o toaletă. Eram cinci persoane într-o toaletă cu bagaje cu tot, pentru că mi-a fost frică în momentul în care s-au auzit împuşcături. Apoi a intrat armata în aeroport„, a povestit o femeie.

În prima seara, deci ieri seară (vineri n.r.) ne-au amânat zborul cu o jumătate de oră, nu a mai spus nimeni nimic, a dispărut tot personalul din aeroport şi din momentul ăla a început coşmarul. A început să se tragă, lumea se panica, a fost de coşmar. Oamenii, cei care ţineau cu preşedintele Erdogan, au intrat efectiv în terminal, făceau selfie cu avioanele, era un haos total, de nedescris, e greu de imaginat. La un moment dat în jur de ora 3.00 cel mai nasol a fost că au început să survoleze avioane supersonice, care produceau un sunet groaznic. Mulţumim MAE pentru sprijin şi celor de la ambasadă„, a spus un alt român.

Șase zboruri din și către aeroportul Ataturk au fost anulate sâmbătă, după tentativa de lovitură de stat care a avut loc vineri seară în Turcia. 134 de români au fost repatriați, sâmbătă seară, din Istanbul cu o cursă TAROM. Restul cetățenilor români care nu au putut fi îmbarcați în prima cursă  au fost preluați cu un zbor umanitar al companiei TAROM, care a decolat la ora 02.15.

Citeşte şi Tentativă de lovitură de stat în Turcia. Români blocaţi în Istanbul. Prima cursă TAROM a aterizat în Capitală, cu 134 de pasageri