Masacru în Nigeria. Mai multe persoane au fost ucise cu maceta

Zece persoane au fost masacrate cu maceta de către gruparea teroristă Boko Haram, într-un sat din nord-estul Nigeriei.

25 mai 2015, 20:18
Masacru în Nigeria. Mai multe persoane au fost ucise cu maceta

Atacul a avut loc vineri, la ora 4:00 dimineaţa (ora locală) în districtul Madagali, din satul Pambula-Kwamda, situat în nordul statului Adamawa. „Agresorii au ajuns în sat, în timp ce locuitorii acestuia dormeau încă şi au folosit machete pentru a-şi ataca victimele”, a explicat Maina Ularamu, şeful districtului Madagali.

Detaliile despre acest masacru au ieşit la iveală abia acum, deoarece este vorba despre o regiune izolată, unde nu existăm suficiente reţele de comunicaţie, iar cele existente funcţionează foarte greu, după ce insurgenţii au distrus multe dintre antenele-releu de telefonie mobilă.

Citeşte şi Armata nigeriană afirmă că şeful grupului islamist Boko Haram este mort

Adamawa este unul dintre cele trei state cele mai afectate de insurecţia grupării islamiste. În luna martie, acesta se declara „debarasat” de gruparea islamistă Boko Haram, de către armată. Recent, numeroase sate din regiune au fost atacate recent, când armata nigeriană a desfăşurat o operaţiune de mare anvergură, în pădurea Sambisa, din statul vecin, Borno, pentru a distruge taberele grupării Boko Haram.