Mătreaţa sau dermatitele netratate la nivelul scalpului pot conduce la probleme grave

Mediul de viata stresant, nerespectarea orelor de masa sau afectiuni in stare incipienta ale organismului inca nestiute, se pot reflecta in sanatatea parului atat din punct de vedere al structurii, cat si al look-ului de zi cu zi. Este normal sa se piarda intre 50 si 100 de fire de par pe zi, insa ceea ce este ingrijorator este atunci cand parul nu se regenereaza si lipsa parului devine vizibila. Ba mai mult, matreata apare pentru a complica si mai mult ecuatia.

23 aug. 2016, 16:09
Mătreaţa sau dermatitele netratate la nivelul scalpului pot conduce la probleme grave

Strategiile de marketing ale produselor cosmetice din piata de larg consum le dau puteri nebanuite, insa nu in sensul bun. Cercetarile arata ca ingredientele dure din sampoane pot deteriora proteinele scalpului asigurand in acest fel un teren fertil pentru aparitia matretii si a parazitilor. Desi par ca rezolva problema, rezultatul este unul pe termen scurt si de cele mai multe ori, se trateaza efectul si nu cauza. De aceea, produsele cosmetice trebuie sa vina complementar in ajutorul terapiilor integrative de recuperare.

O dereglare hormonala sau o stare nervoasa acuta conduc la aparitia matretii. Dermatologii recomanda intelegerea afectiunilor scalpului in ansamblu si nu limitarea la incompatibilitatea cu anumite produse cosmetice. Pe de alta parte, degradarea parului poate fi si de natura cosmetica: Cele mai multe produse de pe piata utilizeaza sulfactanti duri, precum sulfatii de sodiu si amoniul, care desi curata bine parul, au o actiune agresiva asupra acestuia. Sulfactantii duri pot duce la exfolierea scalpului si la caderea parului.

„Tot mai multi pacienti vin la noi pentru a gasi o solutie pentru caderea parului, explicandu-le specialistilor nostri cat de multe tratamente au incercat, atat traditionalele metode „de la bunica”, dar si tratamente costisitoare aparute pe piata. Caderea parului este doar efectul unor probleme ale scalpului care nu au fost tratate la timp. Aceasta poate avea mai multe radacini; poate fi cauzata de tropism cutanat, de exces de sebum, de matreata; de asemenea, poate fi insotita de prezenta dermatitei sau a iritatiei, sau poate fi pur si simplu o cadere obisnuita a parului provocata de alimentatia si neingrijirea corespunzatoare. Specialistii nostri isi pot da imediat seama care este cauza ce duce la caderea parului cu ajutorul microscopului digital Dino-Lite, care este specializat pentru descoperirea problemelor scalpului. Si, in functie de ceea ce descopera, acestia ofera pacientilor un tratament personalizat”, declara Aurelia Dumitru, director general GWS Organic Beauty Center & SPA.

Ceea ce provoaca aparitia matretii, a dermatitei seboreice sau degradarea parului reprezinta un dezechilibru la nivelul ph-ului. Cercetarile dermatologice specializate aduc pe piata romaneasca tratamentul vegan ZEAL fara sulfati si fara gluten, ce lupta pentru tratarea matretii si prevenirea caderii parului, dar si a altor afectiuni ale scalpului. Avand un continut de 1% Zinc Pyrition, spre deosebire de sampoanele traditionale, care contin sulfati sau saruri, acesta curata parul si scalpul fara a ataca echilibrul delicat al keratinei si umiditatii parului. Zincul Pyritionul este un ingredient activ, derivat natural, care ajuta la combaterea microorganismelor ce interfereaza cu cresterea pielii si cauzeaza mancarimi si exfoliere.

Principalul beneficiu al samponului Zeal este consistenta sa, bogat in lipide EFA pentru protejarea pielii impotriva uscaciunii si a descuamarii. Prin acest sistem de curatare, parul si scalpul se inmoaie in mod natural, fara efecte iritante.

Gama pe baza de Zinc Pyrition nu contine agenti tensioactivi (detergenti), precum sulfatul de sodiu, SLS-ul (Sodium laureth sulfate) sau ALS-ul (Ammonium lauryl sulfate), sulfactanti ce pot produce descuamare si mancarimi.

Zeal contine agenti de curatare delicati, avand la baza un agent de curatare al pielii denumit Sodium cocoyl isethionate, agent bogat in mod natural in agenti grasi (EFA) si lipide, care asigura hidratarea, netezirea si stralucirea pielii. In plus, acesta ajuta la pastrarea intensitatii si duratei de viata a culorii parului. Zeal contine vitamina B5 (Panthenol), vitaminele A si E, alantoina, acizi grasi esentiali, sodiu pca si lactat de sodiu, aminoacizi din orez, cisteina, apa deionizata si zinc pyrithione, o combinatie de ingrediente care au rolul de a regenera scalpul si de a rezolva problemele acestuia. In plus este o varianta vegana si fara gluten, oferind si protectia culorii.

Solutia optima de pentru un look de milioane, par bogat si stralucitor

Nu este obligatorie consultarea unui medic dermatolog inainte de folosirea acestui produs, intrucat Zeal are o actiune mult mai blanda asupra pielii sensibile decat sampoanele obisnuite si este recomandat atat pentru femei si copii, cat si pentru barbatii care sufera de afectiuni ale scalpului precum caderea parului, psoriazis, dermatite seboreice sau matreata. Este un produs cu administrare externa si poate fi vazut ca un medicament, intrucat contine ingredientul nr. 1 dovedit in lupta impotriva matretii.

„Schimbarile meteo pot provoca pierderea umiditatii parului si scalpului. Aerul rece, uscat de iarna, precum si expunerea la caldura pot provoca uscarea pielii si matreata. Alte cauze ale scalpului uscat si implicit ale matretii pot fi folosirea prelungita a uscatoarelor de par, produselor de styling pe baza de alcool, precum si o sensibilitate la surfactantii duri din sampoane. Formulat cu un complex de factori naturali de hidratare, vitamine antioxidante, lipide EFA si un hidratant de curatare, ZEAL inverseaza efectele de mancarime datorate matretii uscate. Niciun alt sampon anti-matreata nu contine atatea ingrediente naturale, ce confera sanatate atat scalpului cat si parului”, explica Aurelia Dumitru, director general Global Wellness System.