Scandal SEXUAL în GIMNASTICĂ. Federaţia a cumpărat tăcerea unei sportive AGRESATĂ SEXUAL de MEDICUL LOTULUI

Federaţia de Gimnastică din SUA i-a oferit 1,25 milioane de dolari gimnastei McKayla Maroney pentru ca aceasta să semneze un acord de confidenţialitate legat de agresiunile sexuale la care a fost supusă de medicul lotului, Larry Nassar.

21 dec. 2017, 07:44
Scandal SEXUAL în GIMNASTICĂ. Federaţia a cumpărat tăcerea unei sportive AGRESATĂ SEXUAL de MEDICUL LOTULUI

Informația a fost publicată de John Manly, avocatul gimnastei. El a depus o plângere la Curtea Supremă de Justiție din Los Angeles, în numele fostei medaliate olimpice.

McKayla Maroney şi-a arătat SILICOANELE. Cum arată gimnasta învinsă de Sandra Izbaşa FOTO

„Au dispus să se angajeze într-o acoperire sistematică a întregii probleme”, a declarat John Manly, când a fost întrebat despre acordul de confidențialitate. La sfârșitul anului 2016, Federația de Gimnastică din SUA a plătit-o pe McKayla Maroney să semneze un acord de confidențialitate.

„A cumpărat în mod efectiv tăcerea unuia dintre cele mai cunoscute sportive”, a spus John Manly, care nu a vrut însă să dezvăluie suma. Cei de la The Wall Street Journal susțin că McKayla Maroney a fost plătită cu suma de 1,25 milioane de dolari.

Larry Nassar, fostul medic al lotului feminin de gimanstică al SUA, 60 de ani de închisoare pentru pornografie infantilă

„McKayla Maroney a semnat cu bună-credință acordul, dar a făcut-o într-un moment în care era traumatizată emoțional de știrile care indicau faptul că larry Nassar a abuzat sexual zeci de alte femei sub masca tratamentului medical. Vreau ca oamenii să înțeleagă că acest copil nu a avut de ales, că nu putea funcționa, că nu putea lucra. Cei de la federație erau dispuși să sacrifice sănătatea și bunăstarea uneia dintre cele mai renumite gimnaste din lume pentru că nu doreau ca lumea să știe că protejează un medic pedofil”, a mai spus John Manly.

„McKayla Maroney a încălcat termenii acordului de confidențialitate în luna octombrie”, a încheiat John Manly, când gimnasta a dezvăluit public, mai întâi pe Twitter, că a fost abuzată de Larry Nassar.