Meci la DNA, cu şefii boxului. Rudel Obreja şi alţi patru oficiali vor fi chemaţi la audieri

Cinci membri ai Federaţiei Române de Box au fost citaţi pentru ziua de marţi la DNA, pentru a da declaraţii în dosarul "Gala Bute 2011". După cum scrie Gazeta Sporturilor, între aceştia se află preşedintele Federaţiei, Rudel Obreja, vicepreşedintele Fănel Trandafir, dar şi Titi Tudor, fostul antrenor al lui Leonard Doroftei.

RomaniaTV.net
28 oct. 2012, 15:06
Meci la DNA, cu şefii boxului. Rudel Obreja şi alţi patru oficiali vor fi chemaţi la audieri

Direcţia Naţională Anticorupţie vrea să afle cum de s-a votat ca licenţa pentru organizarea galei de box din 9 iulie 2011 să-i fie dată tocmai firmei lui Rudel Obreja. În gala respectivă, în care Lucian Bute a boxat împotriva francezului Jean Paul Mendy, o parte din bani au venit din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus la acel moment de Elena Udrea.

Conform Gazetei Sporturilor, Departamentul de Luptă Antifraudă (DLSF) a verificat încă de anul trecut modul în care s-a realizat Gala de box Lucian Bute iar în aprilie 2012 a sesizat DNA privind posibile acte de corupţie si alte fapte penale comise în principal de Rudel Obreja. DLAF a reţinut în raportul trimis la DNA cinci posibile infracţiuni săvîrşite de Rudel Obreja: tentativă la obţinerea ilegală de fonduri din bugetul Uniunii Europene, trafic de influenţă în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fals în înscrisuri, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi primire de foloase necuvenite.

În consecinţă, cinci dintre membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Box au fost citaţi pentru marţi la audieri, la DNA. Sursele Gazetei spun că între aceştia se află vicepreşedintele FRB, Fănel Trandafir, antrenorul federal Vali Vrînceanu, secretarul general al FRB, Cristi Constantinescu, dar şi Titi Tudor, fostul antrenor al lui Leonard Doroftei.