Medic de la Marie Curie, despre dezinfectanţii diluaţi: Suntem trataţi ca nişte gunoaie! Aş fi salvat mai mulţi copii

Şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la Spitalul Marie Curie se declară şocat de rezultatele analizelor dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Victor Dan Eugen Strâmbu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că toate produsele verificate la noile teste făcute asupra dezinfectanţilor utilizaţi în spitale au fost neconforme, toate cele 16 rapoarte de analiză primite arătând diluții mari la substanțele active din biocidele Hexi Pharma.

11 mai 2016, 20:19
Medic de la Marie Curie, despre dezinfectanţii diluaţi: Suntem trataţi ca nişte gunoaie! Aş fi salvat mai mulţi copii

Sînt șocat. Mă simt batjocorit. Noi îi spălam pe copii din cap pînă în picioare cu aceste substanțe. Acum îmi dau seama. Mi-au pus alcool cu parfum în substanțe! Este incredibil! Și mă gîndesc la un singur lucru. Aș fi salvat mai mulți copii. Mult mai mulți! Nu-mi vine să cred. Acum înțeleg. Știți, la noi la ATI vin copii colonizați și cu două, trei bacterii. Am fost la analize cu ei în Germania și mi-au spus că nu au văzut asemenea bacterii. Sîntem tratați ca niște gunoaie! Este incredibil. Aș fi salvat mai mulți copii. Cei care ne conduc nu dau nici un ban pe noi! Așa îmi explic de ce ei fug și se operează numai în străinătate. Probabil că ei știu ceva. Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice al căror import e protejat de politicieni care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sînt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză„, a declarat Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de terapie intensivă nou-născuți de la Marie Curie, pentru tolo.ro.

„Hexi Pharma a fost amendată cu 40.000 lei. Spitalele trebuie ca în 10 zile, termenul legal, să retragă produsele de la Hexi Pharma.

Așteptăm concluziile raportului de la Institutul Sanitar de Stat. Acesta va fi redactat în două zile. Trebuie să avem o analiză clară pe produse. Noi am cerut analiza pe loturi. Poate a fost un lot prost, poate a fost deficiență de rezultate.

Noi am luat decizia de a retrage produsele și să le înlocuim cu ce trebuie. Putem avea diferențe în funcție de loturi. Le recomandăm spitalelor să nu mai folosească produsele de la Hexi Pharma. Le vom pune spitalelor baza de date cu distribuitorii de dezinfectante.

Vom lua prin sondaj produse și de la alți producători și distribuitori. Vor urma controale încrucișate în toată țara. Au fost făcute 6-7 teste per spital”, a anunțat azi Dan Eugen Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.