Medici, daţi în judecată. Au operat un copil la mână sănătoasă

Avea o problemă la mâna dreaptă iar medicii l-au operat la mâna stângă. Asta susţin părinţii unui copil de 4 ani din Petroşani, care acuză un medic de la Spitalul de Urgenţă din oraş de malpraxis. Mai mult, părinţii copilului spun şi că micuţului i-a fost făcută o intervenţie chirurgicală pentru fimoză, pentru care ei nu şi-au dat acordul.

RomaniaTV.net
17 mai 2012, 06:24
Medici, daţi în judecată. Au operat un copil la mână sănătoasă

Totul s-a întâmplat în urmă cu mai multe zile, când micuţul a căzut şi s-a lovit la mâna dreaptă. După ce au văzut că băiatul nu mai poate să-şi mai mişte degetul mare, părinţii l-au dus la spital. Acolo, medicul ortoped a decis să-i pună o proteză din ghips, însă problema nu s-a rezolvat astfel încât a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală.

După ce a ieşit din sala de operaţie, părinţii au constatat însă că băieţelul fusese operat la cealaltă mână, motiv pentru care au declarat că vor da în judecată Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi că vor depune, de asemenea, o plângere la Colegiul Medicilor din Hunedoara.

Conducere unităţii medicale, susţină că părinţii sunt îndreptăţiţi să depună aceste plângeri, dar că nu se poate declanşa o anchetă internă până când nu vor primi o sesizare în scris din partea părinţilor băiatului. În ceea ce îi priveşte pe aceştia din urmă, ei susţin că se vor adresa unei alte unităţi medicale pentru a-i rezolva micuţului problema pe care o are.