Medicii legişti au efectuat necropsia copilului mort într-un spital privat. Care a fost cauza decesului

Medicii legişti au terminat necropsia copilului de 1 an şi 10 luni, care a decedat duminică la spitalul privat Sanador din Capitală, şi au făcut publice rezultatele.

RomaniaTV.net
23 oct. 2018, 11:12

Legiştii au stabilit că băiatul de nici doi ani a murit din cauza unui şoc hemoragic, survenit în urma unei hemoragii interne.

Mama băieţelului, Andreea Duţă, a anunţat că merge pe calea legală şi va da în judecată chirurgul care l-a operat.

„Şoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală, testicul necoborât operat. Cum să trimită DSP-ul să vadă dacă e curat? Au greşit operaţia, am primit în această dimineaţă rezultatele. Vom merge pe calea legală, îi dăm în judecată. Am făcut cu avocata plângere la Ministerul Sănătăţii, vom merge şi în instanţă. Oamenii ăştia omoară copii, vom merge până în pânzele albe”, a declarat Andreea Duţă, pentru Adevărul.  

Copilul s-a stins, sâmbătă noapte, într-un spital privat din Capitală. Venise pentru o operație de coborâre de testicul în scrot, dar la câteva ore după intervenţie starea de sănătate s-a agravat și a intrat în stop cardiorespirator. Din păcate, nu a putut fi resuscitat.

Copil mort după o operaţie simplă la un spital privat. Ministerul Sănătăţii şi poliţia fac verificări. Reacţia Sanador

Ministerul Sănătăţii a decis să sesizeze Colegiul Medicilor pentru a verifica conduita terapeutică în cazul copilului mort la Spitalul Sanador, precizând că din raportul preliminar al controlului Direcţiei de Sănătate Publică reiese că s-au respectat procedurile igienico-sanitare.

Ministerul Sănătăţii va sesiza Colegiul Medicilor în cazul copilului mort la Sanador