Medicii rezidenţi vor avea salarii DUBLE din 2014. Ce spune Câmpeanu despre indemnizaţia pentru mame

Mariana Câmpeanu a declarat, duminică, la România TV, că salariile bugetarilor cu venituri mici ar putea creşte începând cu anul viitor, de majorări urmând să beneficieze în primul rând medicii rezidenţi. Potrivit ministrului Muncii, aceştia ar putea primi în 2014 lefuri duble faţă de acest an.

RomaniaTV.net
27 ian. 2013, 17:00
Medicii rezidenţi vor avea salarii DUBLE din 2014. Ce spune Câmpeanu despre indemnizaţia pentru mame

„Vrem să îi plasăm pe o grilă superioară aşa încât să poată să beneficieze de la început de un salariu mai mare. Cred că discuţia a fost în guvern despre 1.200 de lei”, a precizat Mariana Câmpeanu.

Potrivit ministrului Muncii, deocamdată, singurii care vor simţi majorări ale veniturilor sunt pensionarii.

„Chiar de anul acesta, datorită recalculării, 200.000 de pensionari vor primi indexări de peste 4%. În afară de valoarea punctul de pensie care creşte, în afară de această corecţie pentru cei care au intrat noi în sistem, începem să dăm şi retanţele la mărirea care s-a făcut pentru grupele de muncă, 0-25, grupa a II-a, 0-50 grupa intâi care au fost acordate numai în 2009 atunci când au fost şi an electoral”, a adăugat Mariana Câmpeanu, subliniind că Ministrul Muncii vrea să crească indemnizațiile minime pentru creșterea copiilor. 

„O să vedem dacă putem umbla un pic la praguri la acel de 3-600? mai ales la cel mai mic, poate cel de sus nu, cel de 1.200 poate ar trebui mărit”, a afirmat Câmpeanu.

Cuantumul creșterilor ține însă de posibilitățile bugetare de anul viitor.