Menţine-ţi sănătatea şi silueta cu pepene galben

Un dulce natural, zemos, pepenele galben este ideal pentru hidratarea organismului și înlocuiește mineralele eliminate cu ajutorul transpirației. Pepenele galben are un aport caloric scăzut, fiind totodată plin de antioxidanți.

16 iun. 2017, 09:49
Menţine-ţi sănătatea şi silueta cu pepene galben

Dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite, acest fruct aromat este un bun aliat, atâta timp cât nu faci abuz de el. Doar 2 felii de pepene îți sunt suficiente pentru a scăpa de pofta de dulce, pentru a te răcori și hidrata.

Complexul vitaminic B, fibrele și betacarotenul pe care le conține îți vor fi de folos pentru a-ți păstra sănătatea pielii și a părului.

Pentru viitoarele mămici, pepenele galben este o bună sursă de acid folic, benefic pentru a preveni defectele congenitale ale bebelușului.

Există două tipuri de pepene galben

Ambele tipuri de pepene sunt delicoase și sănătoase. Pepenele galben cu miezul galben-portocaliu de tip Cantaloupe conţine mai puţină apă comparativ cu cel roşu şi puţin mai mult zahăr decât pepenele galben cu miezul galben-verde de tip Honeydew.

Pepenele de tip Cantaloupe

Este cel mai indicat atunci când ești la dietă, un singur fruct are doar 275 de calorii și dacă alegi să îl consumi la micul dejun îți va menține senzația de sațietate până la prânz. Are o cantitate mai mică de zahăr decât cel de tip Honeydew și aduce organismului un aport de peste 100% din necesarul de vitamina A și C. Bogat în acizi grași de tip Omega-3 care nu se găsesc în alte fructe.

Ajută digestia

Pepenele cu miezul aproape portocaliu este o bună alegere când vrei să contribui la o digestie corectă.O porție se digeră în doar 20 de minute, timp destul de favorabil pentru organismul tău. În plus, datorită faptului că în procesul de digestie organismul consumă multă energie, acest timp scurt de digerare îți va permite să rămâi energic și după masă.

Pepenele de tip Honeydew

Culoarea sa ce tinde spre verde ascunde o doză mai mare de vitamina C decât celălalt tip de pepene, oferindu-i organismului și o cantitate mai mare de zahăr și mai multe calorii totodată.

Apa și potasiul din el ajută la menținerea presiunii sangvine în parametri normali, la recuperarea țesuturilor, a pielii și la creșterea producției de colagen.

Consumat în mod regulat poate ajuta la reducerea apariției diabetului, a bolilor cardiovasculare și a cancerului.

Avantajele consumului de pepene galben

În primul rând, datorită antioxidanților ajută la prevenirea ridurilor și a îmbătrânirii premature. Pune o felie în blender până se face pastă, apoi aplic-o pe față timp de 10 minute. Clătește cu apă din abundență și bucură-te de aspectul intens hidratat al pielii. Carotenoizii sunt utili în prevenția cancerului, mai ales al celui pulmonar.

Conține un anticoagulant cunoscut sub numele de adenosină care are ca acțiune principală evitarea formării de cheaguri de sânge, ferind în felul acesta inima de probleme.

Datorită proprietăților sale diuretice ajută foarte mult rinichii să curețe organismul de toxine.

Află care sunt motivele pentru care să ții dieta pe bază de pepene AICI.