SUA. Angela Merkel la Casa Albă. Cancelarul german, la prima întâlnire faţă-n faţă cu Donald Trump

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns vineri la Casa Albă pentru prima sa întâlnire tete-a-tete cu noul președinte american Donald Trump, care a întâmpinat-o cu o strângere de mână.

17 mart. 2017, 16:25

Angela Merkel a fost condusă la sediul președinției SUA într-un SUV de culoare neagră, fiind așteptată la sosire de o gardă militară de onoare.

La coborârea ei din mașina oficială, cei doi lideri au dat mâna, iar apoi au schimbat câteva cuvinte și au zâmbit, înainte de a intra în reşedinţa prezidenţială americană.

Trump i-a făcut lui Merkel o primire călduroasă la Casa Albă, vineri, după ce, mai înainte de aceasta, Trump o acuzase că „ruinează Germania” cu atâtea valuri de refugiaţi din Siria în timpul campaniei lui pentru Casa Albă. 

Citeşte şi Preşedintele american critică ţările din NATO, dar apreciază Germania

Întâlnirea celor doi lideri se va axa pe întărirea Alianţei Nord-Atlantice, lupta împotriva Statului Islamic şi pe rezolvarea conflictului din Ucraina – chestiuni care necesită o strânsă cooperare între Statele Unite şi Germania, după cum a afirmat Casa Albă.

Întâlnirea celor doi lideri se va încheia cu o conferinţă de presă comună. Vizita lui Merkel a fost amânată, marţi, din cauza unui viscol foarte puternic pe coasta de Est a Statelor Unite.

Întâlnirea celor doi lideri trebuia să aibă loc marți, dar a fost amânată din cauza unui viscol pe coasta de Est a SUA.