Mesajul lui Merkel şi Hollande către Poroşenko şi Putin: NU mai PIERDEŢI TIMPUL

Președintele Franței, François Hollande, și cancelarul german, Angela Merkel le-au spus liderilor ucrainean şi rus "să nu mai piardă timpul" şi să treacă la negocieri pentru stabilizarea situaţiei din Ucraina.

17 dec. 2014, 07:13
Mesajul lui Merkel şi Hollande către Poroşenko şi Putin: NU mai PIERDEŢI TIMPUL

Preşedinţia franceză a informat că „discuțiile din cadrul grupului de contact trebuie reluate la Misnk cât la repede cu putință și să ducă la rezultate concrete asupra următoarelor puncte, în vederea punerii lor rapide în aplicare: un acord de încetare a focului efectiv și durabil, schimburile de prizonieri și ameliorarea situației umanitare în teritoriile aflate sub controlul separatiștilor”, potrivit unui comunicat al președinției franceze. „Convoaiele care vin din Ucraina, Rusia și UE trebuie toate desfășurate conform dreptului ucrainean”, precizează documentul.

Citeşte şi AVERTISMENT fără precedent al SUA: Orice intervenţie rusă în Ucraina va fi considerată o invazie

În plus, Hollande şi Merkel le-au cerut omologilor ucrainean și rus „să facă un bilanț al discuțiilor în curs dintre Kiev și Moscova asupra punerii în practică a protocolului de la Minsk de la 5 septembrie 2014”.

Convorbirile între cei patru lideri au avut loc înainte de participarea la Consiliul European din 18 decembrie, unde va fi analizată situația din Ucraina.