Messi şi Neymar se simt la ei acasă în comuna Năieni, Buzău. Motivul, halucinant

Messi, Neymar, dar şi Nectarie, Ştefan, Andrei sau Nicolas sunt câteva prenume pe care, în judeţul Buzău, părinţii le-au pus nou-născuţilor pe parcursul anului 2017.

28 dec. 2017, 09:55
Messi şi Neymar se simt la ei acasă în comuna Năieni, Buzău. Motivul, halucinant

În Satul Dacic din comuna Năieni, un nou-născut a primit numele regelui dac, Decebal, informează AGERPRES.

Citeşte şi Delia Matache a publicat pe Facebook prima fotografie cu nepoţica ei. Cât de frumoasă este micuţa FOTO

”Pe lângă prenumele naşilor, fericiţii părinţi s-au gândit la nume celebre care să le înfrumuseţeze existenţa, de la fotbalişti celebri, Messi, Neymar, la sfinţi precum Nectarie, Ştefan, Andrei sau Nicolae”, a declarat şefa Compartimentului Stare Civilă din cadrul Primăriei municipiului Buzău, Monica Oprea.

Potrivit acesteia, de obicei se folosesc mai multe prenume – Neymar Antonio, Ianis Andrei, Nectarie Andrei, iar Nicolae a devenit, în cele mai multe cazuri, Nicolas.

Citeşte şi Ce a păţit o fată din Drăgăşani după ce a respectat o tradiţie pentru aflarea ursitului. „Vai, fata mamii, ai să te măriţi de trei ori”

Oprea a mai spus că, pe lângă nume de „marcă” gen Ranya, Kenzo, Anais, Ayan, în topul celor mai uzitate prenume pe care le-au primit copiii la botez pe parcursul anului 2017 sunt şi nume pur româneşti, precum Ion, Maria, Ilinca.

În 2017, la Compartimentul Starea Civilă din municipiul Buzău au fost înregistraţi 2.616 de copii, faţă de 2.680 în anul 2016.