Mexicul, lovit de uragan. Alertă de furtuni în statele din vest şi sud-est ale ţării

Uraganul Hilary, care s-a format luni în apele Pacificului, a crescut în intensitate în cursul nopții devenind de categoria a 2-a pe scara Saffir-Simpson, a informat Serviciul Meteorologic Național (SMN), care a emis o alertă de furtuni în statele de vest și sud-est ale Mexicului.

25 iul. 2017, 06:39
Mexicul, lovit de uragan. Alertă de furtuni în statele din vest şi sud-est ale ţării

Uraganul se deplasează în direcția vest-nord-est cu 15 kilometri pe oră, se afla în cursul nopții de luni la 470 de kilometri sud-vest de Manzanillo, în statul Colima, și la 980 de kilometri sud-est de Cabo San Lucas, în Baja California Sur.

Hilary este însoțit de vânturi de 155 de kilometri pe oră și de rafale de până la 195 de kilometri pe oră, potrivit SMN.

SMN notează că formațiunile noroase care însoțesc uraganul vor provoca precipitații abundente de 75—150 mm la Michoacán și foarte puternice — între 50 și 75 mm — la Jalisco, Colima și Guerrero, potrivit Agerpres.

Vezi şi Uraganul Dora care loveşte Mexicul creşte în intensitate

Sunt de asemenea prognozate valuri de 2,5 până la 3,5 metri pe coastele din Jalisco, Colima, Michoacán și Guerrero.

Din acest motiv, SMN a recomandat populației și navigației maritime să fie extrem de precaute și să urmeze recomandările emise de Sistemul Național de Protecție Civilă.

Potrivit prognozei, Hilary se va apropia marți ora 19:00 (24:00 GMT) la 560 de km sud-vest de Playa Perula, din Jalisco, și la 595 km vest-sud-vest de Manzanillo, în statul Colima, ca uragan de categoria 3.