Michael Schumacher avea un vis secret, „să dispară din viaţa publică”

Sabine Kehm, managerul lui Michael Schumacher, a dezvăluit că fostul campion mondial de Formula 1 avea dorinţa secretă de a dispărea din viaţa publică, lucru pe care i l-a mărturisit într-o discuţie lungă purtată înainte de accidentul de schi petrecut pe 29 decembrie 2013.

10 mai 2016, 11:50
Michael Schumacher avea un vis secret, „să dispară din viaţa publică”

Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, este la locuinţa sa din Elveţia unde se reface după accidentul la schi suferit în decembrie 2013. Într-un dialog cu 90 de jurnalişti, purtat la o întâlnire în Elveţia, Kehm a declarat: „În general, media nu a scris despre viaţa privată a lui Michael şi a soţiei, Corinna. Odată, într-o discuţie îndelungată, Michael mi-a spus: „Nu trebuie să mă mai suni la anul. Dispar. Cred că era visul lui secret de a fi capabil să dispară într-o bună zi. De aceea, am acum grijă de dorinţa lui şi nu las lucruri să apară în presă”.

La 26 de luni de la accidentul suferit pe o pârtie din Alpii Francezi, în urma căruia a suferit traume craniene severe, informaţiile despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher sunt extrem de rare şi de lipsite de detalii.

Pe 29 decembrie 2013, Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El s-a aventurat pe un traseu nemarcat, a intrat într-un bolovan cu schiurile şi a fost catapultat 34 de metri în aer, lovindu-se cu capul într-o altă piatră. Pilotul neamţ fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar pe 9 septembrie a fost externat şi mutat în locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland. 

La jumătatea lunii decembrie, în 2015, Willi Weber, managerul lui Michael Schumacher în perioada în care pilotul german de Formula 1 câştiga 7 titluri mondiale, a povestit presei germane că i s-a interzis să-l viziteze pe fostul său client: ”Corinna (n.red. – soţia lui Schumacher) mă împiedică să am orice contact cu Michael. Am încercat de zeci de ori să obţin permisunea de a-l vizita, dar de fiecare dată fără succes. Situaţia este teribilă pentru mine. Şi familia mea suferă. Familiile noastre au fost foarte apropiate timp de 25 de ani, iar acum nimeni nu înţelege ce se întâmplă”.